Knäckig äppelpaj!

Äppelpaj Ugn 180 grader

Äppelgegga
Äpplen efter smak ca 4-5 stycken, beror på storlek också.
Sirap
Kanelsocker
 
1. Skala och skiva äpplena och lägg sedan i en kastrull, blanda i lite sirap, kanel och socker. Värm tills äpplena blir lite mjuka och lägg sedan i pajformen.
 
Smuldeg
3 dl havregryn
½ tsk bakpulver
1 ¾ dl strösocker
1 nypa salt
2 ½ dl vetemjöl
½ dl ljus sirap
150 g smör, smält
 
1. Blanda ihop allt och smula sedan över äpplena,
2. In i ugn i 20-30 minuter, tills pajen har fått en fin färg.
3. Låt svalna och avnjut sedan med vaniljsås eller en god vaniljglass.
 
 






- Namn

- E-postadress (publiceras ej)

- URL/Bloggadress

Kommentar:

Kom ihåg mig?