Knäckig äppelpaj!
Äppelpaj Ugn 180 grader
Äppelgegga
Äppelgegga
Äpplen efter smak ca 4-5 stycken, beror på storlek också.
Sirap
Kanelsocker
1. Skala och skiva äpplena och lägg sedan i en kastrull, blanda i lite sirap, kanel och socker. Värm tills äpplena blir lite mjuka och lägg sedan i pajformen.
Smuldeg
3 dl havregryn
½ tsk bakpulver
1 ¾ dl strösocker
1 nypa salt
2 ½ dl vetemjöl
½ dl ljus sirap
150 g smör, smält
½ tsk bakpulver
1 ¾ dl strösocker
1 nypa salt
2 ½ dl vetemjöl
½ dl ljus sirap
150 g smör, smält
1. Blanda ihop allt och smula sedan över äpplena,
2. In i ugn i 20-30 minuter, tills pajen har fått en fin färg.
3. Låt svalna och avnjut sedan med vaniljsås eller en god vaniljglass.