♥ Dagen med stort D.

ingen sovmorgon bara för att man fyller år :p

men ja, nu är jag 18 år & det första jag ska göra nu idag är att skriva under pappret till hälsovalet ;)

fick present av älskling för ett tag sen, han är ju världens bästa. fick presentkort på gina tricot, en ROSA skruvdragare och ROSA pennor :D han vet vad jag gillar! ♥ älskar dig hjärtat!


du är mitt allt <3


♥ gifts.

idag var det ju dop men innan det var vi på en lite större loppis och jag hittade lite saker faktiskt. en glas-ugnsform, 5 glas, två vasar, en potatismosare & 3 mått i rostfrittstål fick följa med hem. Vi köpte även en till julklapp till lilla julia, så nu är hon klar! :)

efter dopet & dopfikat så åt vi smörgåstårta och fikade för att jag fyller 18!! i present fick jag då;
Presenkort - badhuset 500 kr.
Presentkort - Coop 300 kr, fungerar på KappAhl också :D:D
Ny Mascara
Läppcerat
Ett guldarmband
Pengar
En pyjamas
Ett party glas, höhö.

Imorgon fyller jag år och då kommer pappa, emils föräldrar, emils syster och familj och emils mormor & morfar & gratulerar mig :)

♥ dop.

nu är maja äntligen döpt & hon var superduktig! gnällde en gång då prästen gav maja till mig sen var hon lugn och tyst och hon till och med sov i slutet. :) jag har tyvärr inga bilder ifrån dopet just nu, men det kan komma senare. har i alla fall bilder på vad hon har fått i doppresent som jag tänkte lägga upp, fast naturligtvist glömde jag bort en sak! :p


från min morbror lars + mina kusiner & johan.


tallrik + mugg från min mormor och bok från min mamma.


Bossakräm från min moster.


hunden wille från majas gudfar & emil.


Halsband i den stora röda asken, ängel m. månadsten från emils moster m. familj (dålig bild)


silverhalsband, lilla röda asken, från majas gudfar & elin.

Halsband med älgsmycke, ljusa asken, från majas morbror.


släktträd från majas morfar, doptavla från majas farmor och farfar, mitt första år talva från inga-lill, micke & sandra, nalle-ram från emils morbror med barn.


från majas faster, farbror och kusin.


från emils mormor och morfar.


från majas mormor.




majas outfit efter dopet ♥


fyra generationer. majas gammelmormor, majas mormor, majas mamma och maja ♥

♥ frågor med svar.

Vad heter ditt barn? Maja Linnéa
När var du beräknad att föda? 14 augusti 2010
Föddes barnet på utsatt datum, om inte när?
26 augusti 2010
Hur stor var barnet vid födseln? 3930 gram och 53 cm lång.
Hur lång tid tog förlossningen? 8 timmar, krystade i 17 minuter.
Tog du någon smärtlindring? ja, ryggmärgsbedövning och lustgas.. om lustgas räknas!
Tog ni reda på könet? japp, men det var osäkert.
Hade ni bestämt vad barnet skulle heta? Alma, Maja, Emma stog överst på tjej namn, Killnamn var det William & Alvin :)
Hade du en svår graviditet? nej.
Kan du tänka dig att skaffa fler barn? ja, absolut.
Har du fått några bristningar? ja.
Var du nervös inför förlossingen? nej, mest för efteråt.
Hade du några cravings? mm, rå potatis haha
Hur mycket gick du upp i vikt? 14,5 kg.
Vem är barnet mest lik? Mig hittills, men det hinner ju ändras ;p
Vad är det bästa med att ha barn? Att få älska någon livet ut, att vara behövd :D jag älskar allt jag gör med maja! till och med stunderna då hon är surast i världen!
Är ditt barn döpt? inte än, imorgon blir hon det!

snodde den från Linnéa från BDB. jag håller på att tona håret nu, undrar hur det blir!!

♥ bilder.

tänkte lägga ut bilder ifrån promenad med maja, hihi hon är så go när hon ligger i vagnen och ibland så börjar hon prata helt plötsligt! :) den första bilden är tagen inomhus och resten är tagen ute!










majas vagn som vi köpte för endast 500:-, absolut värt det!

♥ inte en kotte!

godmorgon alla goa ! ;D egentligen så har jag faktiskt varit vaken sen kvart i åtta men jag skriver nu :D

nu har jag gjort alla måsten för idag och det var faktiskt bara ett. vi har ju projektarbete och då har vi gjort en bok om barns tankar och värderingar, då har vi varit och intervjuat barn på olika förskolor. nu hade vi lämnat ut ett papper till alla förskolor om man ville köpa en bok. jag gick till förskolan här i stan och skulle hämta tillbaka det pappret och vet ni vad?! Inte en enda förälder ville köpa boken. inte nån! fast det var flera som hade skrivit på intresseanmälan. menmen vad kan man göra?


♥ ingenaningvadjagskaskriva.

var ju på stan med emelie idag och jag hittade ett par jeans och en kofta till maja. skulle själv behöva jeans och en kofta! haha :p hittade även en julklapp till lilla julia ;D tar kort på det senare. vi åt lunch och pratade om förlossningen och om barna, måste ses snart igen ju!:)

nu håller vi på att tvättar och städar, emil ska bada maja nu och jag ska ut till tvättstugan. har två fulla korgar med tvätt, suck...





♥ torsdag.









ska strax bege mig ner mot stan för att träffa emelie och axel & sen klockan tre ska jag vara på skolan! :)

♥ 4 days left!

nu är det bara fyra dagar kvar, fyra pyttesmåa dagar tills jag blir 18. jag längtar bara lite. har redan planerat min första måndag som gamling. hämta interdosa, föra över pengar till mamma och till pappa, ev skriva kontrakt & fylla på mobilen :D och skicka in papprena inför hälsovalet. fifan vad jag låter gammal! ;p ska väl börja packa ordentligt till veckan har bara börjat med att rensat ur majas 50-56 kläder.. kanske borde göra lite mer!

nej nu ska jag nog lägga mig och sova.


maja såg själv i spegeln igår & se så gla hon blev ;p


världens vackraste ♥


mina godingar ♥

♥ ibland blir man lite extra glad.

idag skrev en tjej detta till mig på facebook, tyvärr hann hon logga ut innan jag hann svara;

"Hej sara! Måste bara säga att jag älskar att läsa din blogg, se alla bilder på lilla maja! Tycker att du är en sån bra mamma. Efter att jag ser allt du gör ser jag inget som är annorlunda med unga mammor jag har tänkt att man inte klarar ett barn förens man är "gammal". Men ack så fel jag haft. Hoppas allt är bra med er :)":)

man blir ju så glad när man får höra nåt sånt här och jag måste faktiskt erkänna att innan jag blev gravid så trodde jag inte heller att man kunde klara av ett barn vid tidig ålder, men när jag blev gravid så ändrades det snabbt. det finns ingen alls skillnad på att vara ung mamma eller äldre mamma. :)




♥ vi är vakna!

inatt vaknade maja 2 ggr och ville ha nappen, vaknade kl 6 och ville ha mat sen sov hon till åtta. skönt :)

idag ska vi till iggesund på mammagrupp, vi ska laga mat och så tillsammans. mysigt! :) efter det så ska jag faktiskt simma, min snälla pappa ska kolla till maja medans jag simmar.

bussen till iggesund går 13.25 så jag ta en promenad ner på stan runt tolv, så jag får röra på mig lite. självklart blir det en promenad med vagnen och emil kommer hem innan tolv annars får det bli bärselen.

nu ska jag gosa med världens bästa dotter och sen ska jag nog göra mig iordning ♥


♥ inför dopet.

var på prästsamtal för nån timme sen, det gick jättebra. pratade om hur det gick till och vad man ska göra, jag ska inte göra så mycket bara stå där med maja :) hennes gudfar ska däremot både läsa en vers och hälla upp vattnet, han är så snäll som ställer upp! jag tror nog att maja får världens bästa gudfar! :)

vi ska snart åka iväg för att duka tills efter dopet, där vi ska fika. vi väntar bara på mamma min som slutar klockan två:)


gotjejen på bb endast 2 dagar gammal, idag är hon 2 månader <3


♥ två månader.

ska åka mot bjuråker om ca en timme, vi stannar hos mamma inatt och kommer hem imorgon :)

maja har sovit jättebra inatt också, somnade vid åtta. sen vakna hon vid tolv och då vart det bara nappen, sen vaknade hon vid 3 och då var det mat och sen vaknade hon 06.50 och då ville hon vakna :D så duktig tjej, men bara för att det går så bra som kommer väl allt att vända sen ;) det är min tur!
maja äter ju magdroppar en gång om dagen nu och det har verkligen hjälpt på henne, hon har inte haft ont i magen sen torsdags :)



maja blir hela 2 månader idag ♥
tiden går så fort samtidigt som det känns som att maja har varit med mig i flera år, konstigt nog.
jag älskar dig hjärtat ♥♥

♥ efter förlossningen.

inför förlossning så oroar man sig en massa i onödan, i alla fall jag. tänkte berätta om några saker som jag var rädd skulle hända.

har ni sett filmen Click?
Vid en scen i den film så opererar de bort allt fett i hans mage och han ligger i sjukhus sängen och leker med magen. typ slänger upp den på bröstet och ner igen, tror han kallar den för en tunga till och med. I alla fall, när jag var gravid trodde jag seriöst att magen skulle bli så efter förlossning. jag var så jävla rädd för att den skulle bli det, hahaha. men som tur var så vart det inte så! ;) 

jag hörde också från flera stycken hur mycket man kunde spricka och så mellan bena, så jag trodde seriöst att jag skulle gå sönder. trodde det skulle hänga massa köttslamsor, jag fick upp den bilden i huvudet. men som tur var hände inte det heller, fick sy några ynka stygn var klart på 3 minuter eller så.

jag var också rädd för avslaget (blödning som får efter förlossning typ). jag trodde det skulle forsa blod i flera veckor och jag att jag skulle få ha en jätteblöja på. jag drömde en mardröm om det en gång faktiskt, haha. men så var det ju inte heller, fick gå med sjukhusbinda 1 ½ dag, sen hade jag vanliga i 2-3 veckor sen var blödningen slut.

♥ planerna.

jag & gojäntan var hos min mamma/majas mormor i helgen. & maja var inte ledsen nån gång förutom när hon skrek i sömnen :) så skönt, fast idag har hon däremot varit lite övertrött och då blir hon lite smågrinig. jag & mamma rensade bland sakerna som vi hade innan hon flyttade till huset, hittade en massa kläder som mamma gjorde till mig när jag var liten som maja ska få ha sen! även en massa andra saker som vi ska ha med oss till lägenheten då vi flyttar, vet inte om jag skrev det sist men den 1 dec flyttar vi till en trea.