♥ maten på g!

har nyss ätit lunch och nu står middagen i ugnen, ;) har ju bjudit svärfar på älgstek och den tar 3-4 timmar att göra, men det är värt tiden för den är sååå jävla god sen! men jag har inte kommit på nån efterrätt, ska kanske be emil köpa en daimtårta fast ska försöka hitta nå roligt recept här på internet, ;p jag lägger ut en bild på hur maten blev sen :)

♥ fullt upp!

idag har jag fullt upp, först skolan men ska strunta i den sista lektion för det är ett hål på nästan två timmar mellan den näst sista och sista. ska iaf ta hem en massa böcker så jag kan plugga! sen ska jag hem tror jag, jag måste laga mat för ikväll kommer svärfar och äter middag här. älgstek och potatis gratäng, får se hur det går med gratängen x)


♥ jag älskar mitt barn.

ja, dålig update jag vet. men har haft mycket i skolan och har varit allmänt trött på allt. men nu kanske jag kan börja på riktigt igen , haha.  idag slog det mig att det endast är några få veckor kvar till sommarlovet, ;o jag tycker det här året har gått fruktansvärt snabbt!

nu har vi iaf hämtat hem båda vagn och säng till bebisen,  fast liggdelen har vi inte till vagnen ännu, den ligger förmodligen längst in någonstans hos pappa. :) men vi har ju lite tid på oss. hihi.



finfina sängen, det är min gamla säng sen jag var en liten bebis. min mamma & pappa fick den utav pappas föräldrar :)

♥ jag blir då bara större och större.

Vecka 25

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.


♥ bilder från igår.

här kommer bilder på de bilarna jag tyckte mest om iaf, :)




vann även pris för bästa multimedia.



vann även pris för bästa genomtänkta inredning tror jag.

♥ :) / :(

skolan - less.

dålig update men har inte haft nån lust att blogga p.g.a en sak i skolan..

idag blev det iaf söderhamn med älsklingen och det var ganska skoj :) haha, det var typ ett tält som blåste upp i luften och sen landa på bilarna haha. såg kul ut men när jag såg en bil som blev utsatt var det mindre kul. men lite komiskt var det ju! det var en hel del bilar på utställningen där plus en massa andra bilar, såg iaf nån snygg bil på utställning men INGEN rosa? HALLÅ!! sjukt konstigt tyckte jag..

iaf börjar det att lösa sig med barnvagnsproblemet som jag och emil hade/har. vi hittade ju en barnvagn som sedan visade sig vara sämst i test -.- kul! nej, men nu så har vi bestämt oss för att ta mina syskons gamla barnvagn, svängde in en snabbis och kolla på den idag och den ser väldigt bra ut tycker jag :) tvätta den bara sen så! det som står kvar på listan är bilbarnstol, bäddmadrass det är dt viktigaste iaf, sen självklat babysitter och babygym men det är ju i stort sett gratis om man jämnför med en barnvagn eller en bilstol ;p

menmen, nu ska jag iaf titta vidare på internet och sen ska jag mysa med min emil <3

♥ tävling.





"Jag tävlar hos knoddenojag.blogg.se om en barn goodiebag
i samarbete med:
http://mybabys.se ,
http://gladagrodan.se ,
http://Discshop.se ,
http://Inneonline.se ,
http://Babysmart.se ,
http://Namnnappen.se ,
http://IOB-BUTIKEN.se ,
http://Hippahem.se ,
http://Sakfabriken.se ,
http://GurraJr.se ,
http://Barntrygghet.se ,
http://Ungers.se ,
http://annacill.se

Tävla HÄR du med!"

♥ plugg, plugg & mera plugg.

nyss kommit hem från skolan och jag har haft två lektioner -.- haha. men jag skulle egentligen haft två till men den sista lektionen är inställd för vi har fått en hemuppgift och idrotten skulle jag inte vara med på för jag har så onte i ryggen idag, så därför är jag hemma nu :D men istället har jag en hel del plugg men det ska fixa sig!

nu ska jag kika lite hör först sen blir det trafikkunskap :p

♥ i want my baby now!

sitter och kollar på 2½ män, underbar serie! imorgon blir det skola och sedan träffa mamma antar jag, jag ska få min kräm till magen då men jag skriver mer om det imorgon. :) imorgon måste jag göra trafikkunskapsgrejen, suck! plus jobba matte, men det ska nog gå bra tror jag!

men nu ska jag se klart på tvn och sedan bädda ner mig i sängen.

p.s jag vill ha min lilla bebis nu, jag längtar tills sommaren då jag får träffa min bebis för första gången :) <33

♥ vit sås.

första dagen i skolan avklarad, det gick faktiskt bra fast jag inte trodde det skulle gå bra med matten och allt. men jag har faktiskt CHANS till ett godkänt där, jag ska få några uppgifter + klara provet + klara nationella sen så! ska plugga arslet av mig till ett G :) vi var också på soptippen på studiebesök idag, det var väldigt ointressant och luktade ganska illa.

åt mat för ett tag sen, lasagne! det var gott, allt förutom köttfärsen men den vita såsen... jag älskar den! ikväll blir det plugg ( om jag orkar ), men det måste göras iaf.

skriver sen!

♥ sunday!

Nu är det söndag eller ja, den är väl slut snart. Vi har haft en väldigt avslappnad dag, jag sov till halv tio och jag väckte emil vid elva. sen låg vi & softa i soffan men sen åkte vi till emils syster och lämnade en mobilladdare. och efter det unnade vi oss mat på pizzahuset, en ost-skinksallad för mig & en kebab m bröd för älsklingen. fast halva min tallrik blev kvar, som vanligt! :p sen har vi handlat och bara varit hemma. jag fick cpryck och började städa så nu är det fint och ett stort plus på att det är nybäddat i sängen! så jag ska duscha och sen smörja in mig och sen lägga mig i sängen, mysigt!

Söndag är en bra dag det enda som är dåligt med den är att när den är slut så är det måndag. blä! har fullt upp denna vecka kan jag lova. det bästa med veckan är att jag slutar 10.50 på fredag :)

Inlämingsuppgift trafikkunskap ska vara klar.
Prov på torsdag.
Utvecklingssamtal på torsdag.
Tjejkväll på GinaTricot på torsdag.
Föräldragrupp på fredag.
+ en massa plugg till sv B provet, naturprovet, hälsopedagogiksprovet som är inom två veckor :(

♥ ÄLSKAR

 


Kroppen:
Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

 

själv kan jag säga att jag har redan fått bristningar på magen och mer på sidan, men det gör ingeting. jag smörjer med vanlig kräm just nu men i veckan börjar jag med en annan och vi får väl se hur det går med den. jag kommer förmodligen se värre ut än en zebra, men allt för min lilla bebis <3


♥ bebisen i magen.

 




22+6

jag älskar min mage trots bristningarna, för i min mage ligger vårt älskade barn <3

♥ nu är det dags för fredagsmys!

fast inte än, men ikväll iaf :) jag sitter hemma nu bara och har slutat för drygt 40 minuter sen. & nästa fredag slutar jag tio i elva =) nice bajs!

i helgen har jag inget planerat förutom att tvätta imorgon. skulle egentligen varit barnvakt men eftersom att lillebror har vattkoppor så är han hemma och lillasyster ska åka till sin mamma. men nästa söndag tror jag att vi blir barnvakt iaf, :p ska nog iaf åka och handla lite snart försöka få lite inspiration till middag ;D

puss

♥ en prickig lillebror.

idag var det först skola och sen hämtade pappa mig efter skolan så jag var där till halv åtta idag. min älskade lillebror har fått vattkoppor och har kliat sönder hakan och bakom örat, tycker det är så synd om han! :( så jag tog hand om honom medans pappa var på gympa med min lillasyster och då passade jag på att serva honom med glass och mat, han fick glass före maten faktiskt! :) mhaha.

iaf så har jag nyss duschat och innan den var det världens bästa tvserie, vampire diaries! så nu har jag fått min torsdags dos så förhoppningsvist räcker det till nästa torsdag (a)