Packat in i bilen..

Haha, packade in det mesta utav våra saker i mammas bil nu på eftermiddagen, blev 4-5 påsar + två väskor, var kom allt ifrån?! :o Då är det fortfarande en väska kvar också ;p Tur att mamma ska till iggesund imorgon eftermiddag så jag slipper ta med allt på bussen, det hade ju blitt lite jobbigt det :p

Hemfärd imorgon.

Gud vilka härliga dagar vi har fått nu eller vad tycker ni? :)

Vi har varit på utebadet och vid sjön, idag blire fönebo på eftermiddagen :) Tror det blir bäst för Maja att det blir på eftermiddagen också, för då kan hon sova innan vi åker dit också :) men jag funderar på att följa med mamma in till Delsbo sen och kanske gå på utebadet?! :) Fast det är inge kul själv :p

Ikväll är det bodypump men jag tror att skippar det faktiskt.. Imorgon åker vi hemåt, först storhandling och sen kanske hälsa på pappa :) Får se om vi hinner med Ankarmon med Emil på eftermiddagen, vi har ju saknat han och vill bada med han också!

Vad gör ni idag när det är så här fint väder? :)

BVC 10 mån

Idag var vi på BVC, Maja har växt hur bra som helst och barnmorskan (hittar dem så) tycker att Maja är så duktig.
Vikt 10.305 kg
Längd 74 cm
Huvudomfång 45.8 cm

Hon har alltså gått upp nästan en kilo på en månad, tycker det är bra att hon går upp för då vet jag att hon får i sig mycket mat :D

Min lillebror följde med på oss till stan. Så vi gick sedan på affärena.. Jag hittade en ny bikini åt mig själv, ett svart tunnt linne & en alldeles för stor klänning åt mig själv :p så om ni behöver en klänning så har jag en :D Ska köpa en i mindre storlek om det finns kvar sen, det var på rean så man får ju ändå inte byta. Sen fick Maja en solkeps & nya solglasögon.
& just dt ja, köpte mig ett busskort som jag får åka med under fram till 29 september?! Härligt, kostade endast 440 kronor i alla fall så det var värt det. :)

Sen blev det bada lite i Delsbo och sen bussen till stan för att träna lite Zumba, sen bussen till Delsbo, in på affärn & handla mjölk & sen bussen till friggesund. Och sen en promenad på nästan 1 km från busshållsplatsen till mamma :p

Sol & Bad!













 

Några härliga sommarbilder från igår & idag :) Ni kan ju se hur fin min stackars rygg är, det svider lagomt mycket men det har nog lagt sig lite nu :)


Dagens planer..

Hello.

Ígår blev det ju en tripp till Birsta med Carro och familj, hade jättetrevligt. Hittade mycket fint till Majas rum samt lite kläder åt Maja, en bh åt mig & ett par tights åt mig och en cykelsadel. Sen blev det inte så mycket mer för oss faktiskt :) Eller jo, reservhjul till våran Brio Sing dem kostade enbart 50 kr/st så vi köpte dem :) Utifallat liksom.

Vi har nyss ätit lite frukost, gröt & riskaka åt Maja. Två thin crisp-mackor för mig och riskaka. Jag & Maja har delat på riskakan :D Nu ska jag glo lite på tv och Maja hittar väl på nå bus antar jag ;) Höhö, ska försöka få henne att mysa med mig :) Tänkte gå ut lite senare idag & vare ute till lunch, sen ska vi äta och gå till Delsbo (vi är kvar hos mamma). Sen hoppas vi på att det blir lite bad idag för det skulle inte sitta fel ;)


Maja 10 månader!

Imorgon blir prinsessan 10 månader och tänkte lägga in en lista igen då :)

9 månaders listan
Står med stöd
Ställer sig upp
Kryper hela tiden
Sitter helt själv
Sätter sig upp själv och sätter sig ner efter att ha stått upp
Säger mamma, pappa, meeh, titta och ibland tror jag att hon säger ; Ebba också :)
Sover för det mesta hela nätterna.
Pratar i sömnen, haha gofisen.
Äter normalkost
Öppnar lådor
Vinkar
Kan imse vimse spindel
Tycker om när man läser bok
Leker jättebra!
Går med läragå-vagnen och läragå-bilen.
Håller man henne i händerna så springer hon!

10 månader
Går med stöd
Står överallt
Kan också orden ; hej, tack och vovvov (hund & katt), namnam (allt som kan ätas)
Stöka till!!
Klappar händerna
Slängpussar
Dansa
Äta själv med händerna
Dricker helt själv ur flaska, till och med vällningen.
Tagit sina första steg!!!
Leker jättebra med andra barn, trodde inte att dem kunde det så tidigt men det kan dem ju!
Öppna lådor & skåp, tyvärr min garderob också.. ;p
Update: Hon kan klättra i trappor och klättar på saker (ni har väl sett matvagnen?) Hon har kunnat det ett bra tag med glömt bort det totalt :p

Tror det var allt faktiskt, hehe det händer så fort allting.. Jag menar vinka & slängpussar lärde hon sig fredags men gör det jätteofta redan :)


Ca 2 månader?! :D

Ca 2 månader?!

ca 2 månader?!

1 månad!




De första stegen!

Igår tog Maja sina första steg, alldeles själv, började med att hon tog ett pyttelitet steg när vi satt efter att ha bytt blöja så då ropade jag på Emil och då tog hon tre steg mot honom :') Sen tog hon ytterligare 2 och ramla men sen blev det två steg till! :D Hon vart så himla glad över att hon kunde gå haha. Hon blev alldeles till sig liksom :p Och jag blev det med, gud vad stolt jag är :):) Världens finaste och duktigaste tjej <3



Packat och klart.

Idag åker vi på en behövlig mini-semester hos mor min :) Emil följer också med men åker hem på söndag kväll efter sundsvall skulle jag tro :p

Jag har packat Majas väska full med hennes kläder och min väska full med mina kläder, nå kläder åt Emil har inte fått plats så det får han packa själv. Just dt ja, badkläderna måste jag packa med också ju.

Imorgon är det ju midsommar och då blire först till strömbacka och dansa runt stången & sen på kvällen blir det grillning med trevligt folk. Jag skulle egentligen ha planerat en fem-kamp men har haft annat att tänka på.

Maja är busig idag och river i allt :p Så nu ska jag vara dumma mamman och försöka få henne att sova, hon gjorde nämligen morgon strax före sex !

att man inte kan få nån hjälp..

Jag blir så himla irriterad när Emil aldrig kan hjälpa till hemma och när han väl gör har jag måsta tjatat i hundra år och han gör det inte rätt eller noggrant.. Jag är less på sånt!! Imorgon åker vi till mamma och jag ska stanna där hela helgen och en bit in på veckan så jag slipper se det här stökiga skitstället.

Jag menar hur jobbigt kan det vara att städa ett rum?! Det måste ju vara jobbigare att jag är arg och irriterad på han.. Nej, nu ska jag duscha och sen sova.

träningsvärk? ja!!

Igår var jag på ett bodypump-pass, jag som aldrig skulle gå på det nå mer. Men jag gav det en andra chans faktiskt. Sjukt jobbigt var det och mina benen skakade hela tiden och efteråt kunde jag knappt gå så idag har jag en härlig träningsvärk i benen och lite i ryggen! Men blir zumba ikväll idag, skönt att få tankar på annat.

Tom & Ronja var här idag, dem hade varit till sjukhuset & tagit ett sista farväl. Dem hade lämnat teckningar, ett gossedjur och rosor till mamma. Underbara syskon! Dem har fått lånat en bok om döden från min mammas kompis och när dem kom på en sidan så var det en bild på en som var död & själen åkte från kroppen. Då sa Tom: Så sa prästen som den här bilden! Så jag sa: Ja, jag tror nog att mammas själ kunde åka iväg när vi var där och tog ett sista farväl, eller vad tror ni? Tom & Ronja sa båda att det var så och sen sa jag att begravningen var ett sista farväl till kroppen och så tyckte dem också att det var. Gud vad dem är starka & duktiga, mina änglar!

guldklimpen


Bråkar med mamma på rummet.


Födelesedags fin.


Tittut!


Klättrar upp på matvagnen, man kan göra mycket bus på mormors jobb.


Mamma & Maja på Dackås, världens sämsta fotograf -Pappa!


Majas nya min!


Njaaa, jag tror att pappas byxor är lite för stora ;)


mumsat jordgubbar hos faster :)


Så himla stolt över

Har varit ett par jobbiga dagar här men det värsta för mig är "över". Jag hade en sån oro i magen inför när småbarnen skulle få veta det.. Dem hade förlorat sin mamma men var helt ovetandes om det. Men som tur var tog dem det bra, dem vet att döden inte är farligt, att mamma mår bra som slipper vara sjuk och att mamma finns med dem hela tiden i alla fall. Jag är så himla stolt över mina syskon! Jag är glad som valde att följa med då dem skulle få reda på det & gå och kolla på deras mamma, jag är glad över att jag fanns för dem denna jobbiga dag. Fast det är ju såklart många jobbiga dagar kvar för oss men så länge man försöker att leva på som vanligt så underlättar det, i alla fall för mig. Jag bearbetar sorgen genom att prata om det som har hänt och försöka leva som jag gjort tidigare. Men jag tror att det blir lättare med tiden, typ efter begravningen då man har tagit farväl på riktigt.

Jag är hemskt ledsen för att deras mamma & min låtsasmamma (pappa& hon separerade för två år sen) dog. Jag tänker på det flera gånger om dan och har gråten i halsen ofta men det känns bättre för mig nu efter att småbarnen fått veta det.

Jag tänkte också berätta för er att jag & mina syskon (de två minsta) har en speciellt band mellan oss, det är inte bara som vanliga syskon. Mina syskon har själva sagt att dem ser mig som en utav deras mammor, fast dem vet att jag inte är det. Jag blir glad av att höra det från dem för då vet jag att dem känner trygghet med mig också.

Allting kan vända på mindre än en minut..

För nästan två veckor sedan fick vi reda på att mina syskons mamma hade cancer. Mina småsyskon fick inget mera veta än att mamma var sjuk, låg på sjukhus och skulle opereras.
Vi var dit & hälsade på för exakt en vecka sen och hon var pigg & glad, samma person som hon brukar vara helt enkelt fast med dropp på sidan om. Vi planerade att vi skulle åka ner till mummu & vaari i början på juli och tyckte det skulle bli jätteskoj. På onsdagen fick hon operera sig och nu kunde hon äta mat och behövde bara äta upp sig lite innan hon fick åka, hon mådde tydligen (har pratat med pappa) bra och var jätteglad över att få åka hem.
Tills på lördagen då hon (enligt vad min pappa vet) började att må dåligt, få feber och var jätteorolig, lördagsnatten/söndagsmorgonen runt 4 tiden så tog hon sina sista andetag...

Tänk om jag hade vetat att det var sista gången jag skulle ha träffat henne? Tänk om jag inte hade åkt dit med mina syskon så dem fick träffa henne en sista gång? Tänk att mina älskade syskon är utan mamma..

Hur berättar man något sånt för två små barn på 7 & 8 år?!!! Hur berättar man att mamma är död?
Pappa fixade hjälp från sjukhuset där dem hade en kurator & en präst och idag fick vi kommit dit och berätta för barnen.. Det var det absolut värsta som jag varit med om!! Barnen var helt förstörda till en början, dem bara grät och grät och det var ju självklart att dem gjorde det, det var bra att dem reagerade så. Sen pratade vi lite om mamma, var hon var nu och vi kom överens om att hon nog hade det bättre där för hon slapp sin hemska hosta och fick må bra igen. Och dem skulle titta ut en fin stjärna som skulle stå för deras mamma, hur underbara barn är det inte?! :( <3

Sen fick vi gå till sjukhuskyrkan och kolla på deras mamma. Hon låg kvar i samma säng och dem hade tänt ljus i rummet, det var fin musik och mitt i rummet låg hon. Jag var bara in en stund och kolla, jag klarade inte av att vara där så länge.. Men min starka underbara syskon & min starka pappa satt där länge och pratade med prästen och kollade på deras mamma.


Den värsta dagen

i mitt liv hittills är idag.. Jag vet inte vad jag ska ta mig till, jag mår helt enkelt asdåligt! Jag berättar mera sen men så ni vet så kommer jag förmodligen inte var aktiv här på några dagar. Jag har många nära & kära att fokusera på nu!


Snodde en lista från Jessica !

När fick du reda på att du var gravid? 16 dec 2009
Var bebisen planerad? Nej, men vart lika glad för det! :)
Mådde du illa mycket? Jag mådde illa men inte så farligt, jag spydde inget och det gick över när jag började att äta.
Hur blev ditt hår? Inget då jag var gravid men 4-5 månanden jag ammade, gud vad med hår jag löste!
Hade du mycket halsbränna? Nej, någon ibland bara.
Grät du för ingenting? Ja, värst var när jag grät för att toa-pappret var slut! Glömmer det aldrig, haha!
Var du känslig? Verkligen-
Vad gillade du för mat? Rå potatis.
När kände du bebisens första sparkar? V.15-16 kände jag som fiskrörelser i magen, sedan som buffar och v.19+6 så kände jag första sparken utanpå magen!
Var du ofta orolig? Ibland när bebisen inte hade sparkat på någon timme eller så.
När började du läcka bröstmjölk? Runt vecka 24-25 kanske?!
Samlade du på dig gravidtidningar & böcker? Nej..
Sparkade bebisen mycket? ja, fast det var bara snälla sparkar :)
Fick du bristningar? Ja.. Under brösten, låren, MAGEN och på kärlekshandtagena ;)
Hur kommer det sig att du behöll bebisen? För att det var mitt barn & jag älskade henne från första dan jag fick veta att jag var gravid! & jag är helt emot abort!
Blödde du någongång? Ja, tre pytteblödningar innan vecka 12.
Levde du på som vanligt? ja.
Hur gammal var du när du blev gravid? 17
Hur tog dina föräldrar det? Chockade men glada, ingen var emot mitt/vårt val av att behålla barnet.
Hur tog din partner det? Lite chockade men vart självklart glad!
Vart bodde du/ni? Vi bodde på Håsta i en litenliten etta men var påväg att flytta till Stormyra till en litenliten tvåa ;)
Hur ofta gick du till mvc? Jadu, bra fråga.. Vet inte riktigt men tyckte inte jag gick dit nå ofta.
Hur många ultraljud gjorde du? Ett i vecka 15 & ett i vecka 19.
Hur ville du att din förlossning skulle se ut?
Att jag skulle få slippa kejsarsnitt, bli uppklippt och få ett friskt barn!
Hur började din förlossning?
Den började med värkar som inte jag kände av, hade öppnats 5 cm utan att känna något. Så dem tog hål på hinnorna och sen kom lite värkar!
Hur många timmar tog din förlossning? Dem tog hål på hinnorna vid 15.00 och hon är född 23.17 samma dag, men enligt pappret började dem riktiga värkarna inte för ens vid sju eller om det var fem? :p kommer inte ihåg.
Födde du vaginalt eller med kejsarsnitt? Vaginalt.
Hur mycket var du öppen när du kom in? 5 cm.
Vilken smärtlindring tog du? Eda & lustgas.
Hur lång tid tog det att krysta ut bebisen? en kvart typ :)
Blev det komplikationer? Nej.
Fick du sy? Ja, två stygn tror jag.
Vad tyckte du var jobbigast? När BM tröck på magen efteråt för att få ut all efterbörd, fyfan vad dt gjorde ont alltså.. Att föda barn gjorde inte alls ont jämfört med det!
Var du rädd för något? Ja, att det skulle hända något såklart.
Skrek du? Nej, inte alls.
Hur många var inne i förlossningsrummet? När Maja föddes så var Jag, Emil och två barnmorskor där inne :)
Hade du någon nära med dig? Emil.
Hur var vikt och längd? 3930 g & 53 cm lång.
Ögonfärg: Mörkblå
Hårfärg: Lite halvmörkt.
Ammade du? Ja
Ammar du nu? Nej.
Hur gammal är bebisen nu? Blir 10 månader på söndag!
Vad tyckte du om förlossningen? Underbart och skulle kunna gjort om det direkt!
Vill du ha en till? Jag vill ha två till och helst ska jag vara gravid när jag är 20 (om ekonomin tillåter det såklart)
Planerar ni ett till? Nej, inte än.
När kommer andra barnet? Om jag får bestämma, innan 2 år helst!
Hur är ert förhållande nu? Bra :)
Vilken vecka födde du i? 41+4 tror jag :) 12 dagar övertid!