Skola, jobb & körkortsplugg.

På fredag har jag min allra sista skoldag på Bromangymnasiet, vet ni hur skönt det känns? & ännu skönare kommer det att vara efter jag har haft min 4-veckors praktik, jag kommer vara helt klar & ha mitt slutbetyg :) Då har jag klarat det!!! :D Undra vad jag ska göra efter det bara? Blir väl att jobba inom rekryteringen ett tag till, jag trivs faktiskt med att jobba så fast jag vill inte ha det så länge till :)

Jobbar så mycket jag kan nuförtiden faktiskt men får jag ingen erbjudande om jobb på torsdagen så brukar jag rödmarkera fredagen, (kan väl vara vilken dag som helst, men ex) tycker det kan bli lite jobbigt att svara ja samma dag för då ska vi ringa till dagis, klä på oss och gå iväg, leta efter en buss och blahablaha.. Nej då har vi hellre en slappardag! :)

& just det ja, körkortet ;) Höhö.. Nerrå, jag kör på körskolan 2 ggr i veckan men ska dock lägga till en körlektion till i veckan typ :) Teorin går väldigt bra tycker jag och jag har faktiskt bokat in mina prov så ska boka halkbana snart också :) Jag hoppas att jag kommer att klara det!!

Maja 18 månader

12 månader
Går överallt hela tiden.
Springer ibland.
Dansar & diggar till musik.
Nya ord: Bada, Ida
Härmar ord efter oss ibland
Kan leka med leksaker (precis som man ska leka med dem)
Äter lite själv med sked och gaffel
Klättrar upp i soffan, fåtöljen och sängen.
När hon ser att maten är klar så går hon till sin stol.
Kan "läsa", hon sätter sig med en bok och så pratar hon samtidigt.

18 månader
Nya ord: Traktor, dator, skoter, juice, chips, dricka, gröt, apelsin, äpple, banan, mormor, farfar, ebba, nils, lars - gud denna lista kan göras lång! ;) Detta är nämligen bara några ord hon kan, hon har börjat prata supermycket! :)
Äter själv, säger tack när hon ätit klart & dukar ibland av sina saker från bordet. Ibland tar hon mat själv också :)
Förstår väldigt mycket av vad man säger.
Älskar att läsa böcker & att bygga pussel.
Ska kramas & pussas innan hon åker hem/ innan folk åker ifrån oss.
Älskar att åka pulka, bada & vara på buspalatset.
Vet vad katten, hunden, ankan, fåret & kossan säger.
Sover hela nätterna ( har hon gjort ganska länge men ja)

Och det är så mycket hon kan den här damen så jag orkar inte skriva allt :p

Växasäng.


Köpte en växasäng till Maja häromdan, en riktigt fin säng måste jag säga. Det är en gammal säng men sååå fin & stabil :) Den var från 30-talet typ dock hade de andra målat om den :) 400 kronor för säng & två madrasser (med madrass-skydd så att dem blir fräscha) i olika storlekar :)
Första kvällen ville hon inte alls sova i den, andra kvällen somnade hon i soffan med Emil och Emil bar då henne över till nya sängen & hon sov då hela natten. Igår somnade hon själv i sin nya säng, vaknade vid fem och då fick hon sova hos oss, vi skulle ju upp 6 ändå så :p  Ikväll somnade hon själv också :)


Så äre!

Tänkte också säga det att jag slutat vara så hård med kosten, det kommer ju inte funka i framtiden.. Jag äter fortfarande inga kolhydrater till maten dvs. pasta, ris, potatis etc. men jag får & kan unna mig nå litet gott om jag känner för det. Jag mår inte bra av att ha en massa regler på vad som jag får äta & inte äta & när.. Haha om ni förstår :) Men det betyder absolut inte att jag kommer trycka i mig en chipspåse varann kväll & en chokladkaka de andra kvällarna ;) Utan att jag kan ta en fika på stan, äta det jag har bakat och så :)
Och sen kommer jag också att forsätta simma 2-3 ggr i veckan & promenader :)

Fredagmys!


Jag & min bror Per vann en varsin fredagsmyströja på Coop här i Hudik, jag tog en turkos & per en blå :) Vilket flyt vi hade ;D


Skotertur.


pussel.


"iita"

Jag satt i soffan & hade stängt dörren hit till sovrummet samt gömt en penna som emil har så jag trodde Maja var på sitt rum men sen kommer hon & säger: "iita" (rita) och då förstod jag ju vart hon varit.. Så här ser det ut på vårt skrivbord & på vår vägg just nu. Hon hade också varit på dataskärmen men bläckpenna men det gick bort som tur va. Vi har fått en riktigt busunge här hemma! :)


Vitchokladfluff & dumlefluff!

Dumlefluff:

3 dl grädde
180 g dumle

Dela dumlorna i minder bitar. Värm upp grädden, den får aboslut inte koka, rör om hela tiden. Lägg ner dumlebitarna och rör om tillsammans med grädden tills dumlorna har löst upp sig. Låt stå i kylskåp över natten alternativt i minst 5 timmar.
Sedan är det bara att vispa upp den :)

Detta räckte till två lager i min tårta, beror ju på hur mycket/lite man vill ha på varje lager :)



Vichokladfluff

2 dl grädde
ca 150 gram vitchoklad

Detta görs på exakt samma sätt som dumlefluffen, man kan självklart göra med samma mängd grädde också men eftersom att jag skulle ha till cupcakes "bara" så gjorde jag mindre. Räckte till 12 cupcakes + ett litet lager på tårtan som jag sedan "gömmer" under grädde :)


Guuuud

vad jag är dålig på det här med att skriva blogg men ärligt så händer det inte så mycket just nu, det blir mest bara samma & samma och sen på helgerna har jag inte tid att sitta vid datorn så mycket :)

Just nu är vi friska här hemma, eller ja inte Emil :p men jag & Maja i alla fall :)

Hmm ja, ska väl komma ihåg att lägga ut nå bilder idag ;)

Sjuka tider.

I helgen var vi hos mamma min, var mening att vi skulle åka skoter med eftersom att det var ca -24 så struntade vi i det och hade mysigt istället :) Maja har tyvärr åkt på en storförkylning med massa snor & hosta, så hon blir hemma idag & imorgon. Förhoppningsvist är hon lite bättre sen :)
Har lite bilder från helgen som jag tänkte lägga in nu när Maja sov men hon sov bara i 30 minuter så det blev inge med det nu, så ikväll ska jag försöka att komma ihåg det :)

Hello!

Börjar inte jobba för ens klockan ett idag, så sköönnt. Har lämnat Maja på dagis & ska nu ta bussen in till stan för att luncha med Josefine innan jobbet :)
Har nyss pluggat lite körkortsteori, gick väl sådär. Jag svarar fel på saker jag vet, haha menmen :p

Lite bättre bilder på vagnen

Så sjukt nöjd med denna vagn! Haha, Maja har en liiite för stor jacka på sig den är i strl 92 & hon har 80 på ytterkläder annars ;)


Snart är det slut!

Jag har också hunnit gjort klart två kurser, SvB & Religion A. Ett VG i svenskan och sen vet jag inte religionen.. :p Men nu har jag bara två kurser kvar som är slut om ca 4 veckor & sen är lov en vecka och sen har jag bara 4 veckors praktik kvar! Sen är jag klar!!

Jag är verkligen tacksam över att jag fick möjligheten att få ta studenten med min klass & sen plugga dessa 4 överblivna kurserna! :)

Så lääängesen..

Nu var det längesen jag skrev här, fööör längesen.

Det som hänt är att jag börjat på körskolan (finally), maja har varit sjuk, jag har jobbat, emil har tagit skoterkort, vi har varit till Sundsvall, varit på Buspalatset och sånt dära! :)

Och dieten? Jag äter den fortfarande har dock varken vägt ellet mätt mig och tänker göra det nästa vecka, för de är mens på g & då är min mage uppsvälld + att jag väger mer så då för de vänta!