Mysig helg.

Bilder från helgen!


Linus växer så det knakar!

Ja som ni ser rubriken.. Linus är snart 4 månader!
Han har redan fått smakat lite gröt en gång & lite banan en gång, tänkte låta han få testa en halv smakportion varann dag & sedan öka sakta så att magen hänger med på lillen! :)
Han har också börjat spotta! Haha. Och han rullar runt när han ligger på golvet samt att han igår/idag riktigt hitta sina fötter. Han ligger ner & håller i dem samtidigt som han testar sin röst lite ;) pratar högljutt! Hihi. Sötnosen! Det går så fort nu för lillkillen ♡


Var tar tiden vägen?!

Imorgon börjar Emil jobba, han som varit hemma sen innan Linus födde & fram tills idag. Så lite bortskämda har vi varit men nu måste få till en ny vardag ;) Och Maja går sista veckan på förskolan nu sen är hon hemma i hela 3 månader, 3 månader med mys & en massa hyss ;) hihi. Så nya vardagsrutiner ska vi försöka få in här hemma.. Inte lätt men de går fort att bara man kommer in i det :)


Nackdelen med kort hår..

Är att det ALLTID ser ut såhär eller värre på morgonen ;)


5 veckor är snart klara!

Fem veckor men enbart götta på lördagar.. Hur har de gått?
Jo bara bra faktiskt.. Fuskade en fredag då Linus var förkyld & jag hade inte fått sovit så mycket & sen fuskade jag i tisdags på Valborg!
Men helt okej ändå måste jag ändå säga, jag ser det inte som ett misslyckande.. Man måste fuska ibland för att orka ;)
Mjukbröd äter jag bara på lördagar men jag har nån gång köpt till exempel en toast eller en macka till lunch, inte heller så farligt tycker jag :)

Så de går bara bra, är ju inne på sista månaden nu innan sommarreglerna börjar! :) Samma regler fast med några undantag ;)
Men i det stora hela, jag har sällan sockersug på veckorna. jag är piggare, gladare & mer motiverad! Klart jag ska klara det!


Linus 3 månader.

Idag blir våran prins 3 månader, var har tiden tagit vägen? :)
 
Om en månad så får han börja med gröt/puré men det känns inte lika "viktigt" att börja som de var med Maja, då ville vi testa på en gång och tyckte de var kul att hon äntligen kunde äta annat än bröstet! Men nu så gör det inget att vänta lite extra länge faktiskt, haha ;) Fast vi kommer nog börja med lite gröt så de blir lättare för mig att komma iväg på träning/annat utan att behöva pumpa ur & lättare för Emil att bara kunna blanda ihop lite gröt :) Han tycker nämligen de är sååååå jobbigt att man måste värma bröstmjölken i vattenbad eftersom att den inte ska mikras ;)
 
Men Linus är alltså 3 månader & utvecklingen är något såhär:
* Håller huvudet högt och stadigt när han ligger på mage & när han "sitter".
* Vänder sig från mage till rygg nästan på en gång när man lagt honom på mage och ibland från rygg till mage.
* Greppar tag ordentligt och smakar gärna på det.
* Har skapat sovrutiner för både dag & natt, blir arg när han inte får sova då han brukar ;)
* När han ska sova så måste han ha en gosis/snutte vid ansiktet, somnar nästan på en gång då.
* Skrattar och pratar nästan hela den vakna tiden.
 
Så ja, 3 månader idag. De har gått fort samtidigt känns de som att han funnits här hela tiden.
 
Nykläckt prins <3
 
Fin kille men suddig bild, tagen igår. 

Majmånad!

Majmånad och Majas sista månad på sin nuvarande förskola sen har hon sommarlov i hela 3 månader!!
Jag försöker få tag på en billig syskonvagn att ha under sommaren eftersom att man inte vill sitta inne hela dagarna utan kanske vill åka nånstans.. Men de är svårt! De ska vara en lätt vagn, stadig, jag ska kunna gå med den nästan överallt & Maja ska ha en rymlig plats så hon sitter bekvämt. De vagnar jag hittat tycker Emil är fula men de är väl ändå inte han som ska köra den?! ;)

Sista april igår firade vi med att äta tacomiddag hos Emils föräldrar och så tog vi en promenad. Sedan for vi till Iggesund för att titta på brasan & fyrverkerier men de blåste & var kallt. Tillslut sa Maja att hon fryste & var trött, så vi åkte hem innan brasan tändes.. :)