Finfina grejer.

Nu har jag införskaffat dem där rosa burkarna/ runda lådorna åt Majsan i alla fall :) Fanns på lekstugan fast jag köpte bara dem stora burkarna, den minsta tyckte jag var så liten :p haha. Sen kunde man beställa hem dem där krokarna om man ville fast jag såg faktiskt en annan grej som jag vill ha istället, hihi. Ev. ska vi köpa den imorgon så får ni se! :)

Också har jag ändrat mig lite med klädskåpet, jag tror att jag vill ha från serien "hensvik" från Ikea istället :) Klädskåpet & sängen skulle vara superfint ju :D Fast sängen är ju hon för liten för men det är skitsöt i alla fall! Hur fin serie som helst är det i alla fall!


Och den här "soffan med förvaring" från serien Hemnes, hur fins som helst ju!! :D


Trök.

Lovade er bilder igår men allting bara krånglade för mig, så ikväll har jag tänkt att ni ska få dem :) Nu ska vi strax käka lite frukost och sen klä på Maja och sånt. 09.40 ska jag vara på hälsocentralen och sen ska vi åka till skolan! :) Sen ska vi träffa mamma i stan också :)

Tråkigt inlägg men aa..

Vill ha till Majas rum!

Det här vill jag på Majas rum, fint va?! :)  Köket och tillbehören funderar vi på att köpa/önska i julklapp (lite för tidigt i ettårs-present kanke?). Men hyllan, vägghängaren, krokarna och lådorna vill jag köpa nu ! Men vet inte riktigt var krokarna finnas att köpa?! Förutom på internet då.. Klädskåpet vill jag också ha men jag funderar på att köpa en begagnad faktiskt, då ska den vara i bra skick också.. Vi får se :D Jag vill ha det i alla fall!


Jävla bajs.

Det funkar inte att lägga upp bilder för mig, någon annan med det problemet?!

I alla fall så har vi varit på promenad, hämtade ut ett paket från buzzador och där var det massa med barnmat så nu ska jag leta upp nå hungriga barn som ska få testa lite :D (Buzzador är en sida man kan bli medlem på och sedan få chansen att testa olika grejer som barnmat, barnartiklar, mat och andra saker, skitbra!)
Sen när jag kom hem och hade packat upp allt och Maja lekte så märkte jag att hennes gose-kanin var borta! ja, vi hade alltså tappat den på vägen.. Så det var bara att klä på sig och ut & leta, den låg inte så långt bort som tur var :) Vart orolig där ett tag, det är hennes favorit gose och den hon sover med. Haha, imorse så packade jag upp väskorna sen i helgen och då låg ju hennes gos där så då gav jag henne den.

Då sken hon upp och tog gosen & sa "min min min min". Haha, det var första gången hon sa så! :D Goungen.

Önskemål!

Det är så att jag har fått ett litet önskemål utav Carro som jag faktiskt tänkte uppfylla åt henne ;) Neråå, men det är så att hon tyckte jag skulle lägga ut bilder på mig varje månad och varför inte?! Så tänkte börja med det på måndag, alltså den 1:a, så kommer jag att fortsätta lägga ut i början på varje månad. Vad tycker ni om det?!

Sen tänkte jag börja mäta mig runt magen och benen och sånt, fast måtten behåller jag nog för mig själv ett tag men om jag minskar i CM så får ni ju veta :D

För mycket av det goda..

Eftersom att jag fick fuska idag också så känner jag att jag har ätit alldeles för mycket av det goda, skönt att man känner av det :) Menmen, imorgon blire ny vecka och nya tag! Vi ska börja morgonen med en härlig frukost och sen en promenad hoppas jag! :) Emil börjar att jobba imorgon så kommer att vara ensam hela dan fram till babysimmet för då ska Majas farmor vara med! :)

Jag har ju handlat lite kläder och sånt i helgen som jag tänkte slänga upp lite bilder på också, men det får bli imorgon! :) Jag kanske tar kort ikväll och ni får bilder imorgon får se. Ni får nöja er med dagens bilder så länge :p

Idag var det ju morsdag och vi har firat min mormor med lyx-lunch nämligen tjärlknöl och potatisgratäng samt Säby-tårta :p SUPERGÖTT! Vi var också och firade Ia där fick vi glasstårta men den åt Maja upp. Jag själv blev lite firad när jag kom till stan igen, emil bjöd på mat så jag valde Jag & Du, HELT UNDERBAR MAT!! Jag testade langos för första gången, den var god men inget som jag ser framemot att äta om ni förstår, det var inte riktigt min grej :) Plus att jag ska få en sak framöver men tänker inte berätta det!!! :D

Vad har ni gjort i helgen? :)

Invigningen av lektält + Majas rum!

Inviger tältet i vardagsrummet!

 

Tältet men tunneln på inne på Majas rum & resten rummet :) Sänghimmeln ska upp också men har inte blivit av ännu.


en liten bildbomb.






Lite bilder på Maja från helgen hos mormor :) På bilderna hon är i pyjamas så hade hon morgonsbus med en trött mamma klockan fem på morgonen :p Sen äter hon Majs och i vagnen är från när vi var i Delsbo :)

Gonatt!

Ikväll har mamma nattat Maja, med nam-nam och pyjamas och lite mys. Sen till sängen, hörde lite gnäll men efter ca 5 minuter kom mamma ner och Maja har inte vaknat en endaste gång :) Maja ska nämligen sova upp med mamma inatt, första gången jag sover "utan" henne. Det är i alla fall skönt att jag är på samma stället utifall att hon skulle bli superledsen :) Så vi håller tummarna på att det går superbra!

Jag ska gå på toaletten och sen bädda iordning soffan & glo på lite tv eller sova :p haha :)

26 kg lättare & några tänder.

Nu är jag 26 kg lättare sen dagen Maja föddes, kan ni fatta 26 kg?! Det är 14 gravidkilon och 12 extra! Fatta stolt jag är !
Igår vägde jag mig också men då hade jag gått ner 0.9 kg, fullt påklädd så då vägde jag mig imorse också med endast trosor & linne som sist jag vägde mig, då hade jag gått ner 2 kg :):):)

Plus att på den övre tandraden är det några tänder på g plus en till där nere. Däruppe hade till och med en kommit fram. Förstår inte hur det gått till för hon har inte haft bajsmage, inte haft feber och inte vara gnällig. Utan har varit som hon brukar vara :) Jaja, bra är det ju i alla fall! :)

Måste också säga grattis till min mamma som gått ner 45 kilo nu, =) Jättestolt över henne! :)

Är hos mamma/mormor.

Nu är vi hos mamma i Bjuråker :) Så skönt att slappna av lite. Har klippt mig idag också, 4 cm på längden och sen tog vi 5 cm på uppklippningen, det behövdes verkligen efter blonderingarna! Klippte in luggen med resten av håret också, jag vart less på rak lugg redan efter en dag :p

Menmen, nu på eftermiddagen har vi ätit tacos med lillebror och hans tjej, & självklart mamma och håkan. :) Mamma håller på att öva nattningen med Maja men just nu så står Maja upp i soffan :p Aja, imorgon tror jag att hon ska få testa sova uppe med mamma :) Hon ska ju ev. sova här dagen innan min studenten, så vi måste ju se till att det går bra innan.

Var ju på stan idag också blev lite saker till tösen.
1 tshirt
2 linne-bodysar
1 klänning + matchande hårband
2 lektält med tunnel mellan varandra, dock ska vi bara använda ett tält men det var billigare att köpa hela setet plus att vi tänkte ge henne det som typ 1-års present :)
1 babypool.

Jag kommer att ta kort på kläderna sen, nu har jag ingen lust med det :) Förresten tror jag att Maja kommer att ha 74 ett tag till för 80 är på tok för stort :p haha, men det kan gå snabbt också ;)

Dags för sängen.

Nu börjar jag bli trött så ska bädda ner mig i sängen :) Imorgon ska vi gå på stan, åka till mamma och jag ska klippa mig sen blir vi hos mamma hela helgen! Ska bli superskönt. Får se om ni får något inlägg under helgen eller om jag tar allt när vi kommit hem. Ingen aning. :)

Annars så får ni ha en trevlig helg allihopa för det ska jag minsann ha! Jag ska ju för tusan fira att jag är mamma för första gången (enligt emil räknades det inte när jag var gravid men det tyckte jag iaf).Så jag får äta vad jag vill på söndag också, så dt så!

Sista uppgiften är inskickad!!

Idag har vi varit på BVC, Maja väger nu 9625 gram och 72 cm lång.

Sen var vi på skolan, jag & Maja. Vi fick reda på lite provresultat, fick ta nå papper och göra en utvärdering. Sen åt vi lunch, eller Maja fick mat i alla fall. Jag petade lite kycklingsalladen :p Sen pluggade vi lite, tog paus och lämnade Maja till Emil och jag & Lina pluggade lite till. Sen vare dags för HLR för Barn. Gick jättebra faktiskt :)

Sen åkte vi hem lagade mat och sen har vi inte gjort så mycket mer faktiskt :p Men jag har skickat in sista uppgiften i alla fall! Känns hur bra som helst! Eller det var i alla fall den sista uppgiften som stod på pappret så jag hoppas det inte är nå mer :p
Tvättat två maskiner har jag gjort också, men nu tänkte jag inta soffläge snart. Ska bara kolla lite till här ;)

Maja var fortfarande hungrig efter maten + efterrätt, så hon slickade rent locket till efterrätten ;) Innan hade hon ätit en stor portion köttgryta m. pasta samt en burk katrinplommonpuré :p


Maja blir 9 månader!!

Här är listan från åtta månader:

Kan stå med stöd (om hon vill)
kan ställa sig upp
kan krypa framåt & bakåt
kan sitta helt själv lääääänge
kan sätta sig upp själv (samma här, om hon vill)
kan säga mamma & pappa, ibland låter det som att hon säger ;hej, tack, napp. Men jag vet inte om det bara är joller eller början till tal :p
Sover nästan hela nätterna, ibland vaknar hon en gång & ibland ingen gång.
Har slutat helt med att äta på nätterna.
Äter för det mesta riktig mat.
Börjat sovit på mage, med rumpan putandes i vädret.
Öppna och stänga luckor/dörrar, om dem inte är helt stängd förstås hon når ju inte upp till handtaget.
Kan rörelserna till imse-vimse spindel.
Börjar förstå hur man vinkar och gör det ibland.

Och nu 9 månader:

Står med stöd
Ställer sig upp
Kryper hela tiden
Sitter helt själv
Sätter sig upp själv och sätter sig ner efter att ha stått upp
Säger mamma, pappa, meeh, titta och ibland tror jag att hon säger ; Ebba också :)
Sover för det mesta hela nätterna.
Pratar i sömnen, haha gofisen.
Äter normalkost
Öppnar lådor
Vinkar
Kan imse vimse spindel
Tycker om när man läser bok
Leker jättebra!
Går med läragå-vagnen och läragå-bilen.
Håller man henne i händerna så springer hon!

Ja, tror det är det som har förändrats den här månaden och den har ju gått så sjukt fort!! :p Haha.








Babysim.








Ni kan ju undivka att kolla på mig för det är faktiskt Maja som ska vara i fokus! :D