Myslördag med mysungar ♡

I lördags myste hela familjen i soffan på kvällen, Maja orkade vara vaken till efter åtta & Linus var också vaken :) de var så mysigt att sitta där, inte ens nån trots hade vi ;)


Blöjfri & nappfri, stora tjejen ♡

Nu är Maja både blöjfri & nappfri!! Hon blev mycket äldre på nå sätt efter att slutar med blöja och sen typ 1,5 månad senare slutar hon med napp också. Åh, lilla gumman ♡
Hon har velat åka & hämtar tillbaka nappen men det kunde man ju inte för björnens bebisar kanske behöver den ;)
Haha. Här hemma slänger jag napparna när jag hittar dem men de gör faktiskt lite ont i mammahjärtat, haha. Knäpp som man är ;) antar att de är för att de är "sista" grejen innan hon är en riktig stor tjej.. Vill ju ha mina barn småa så länge som möjligt ♡


Hejda nappen!

Idag skulle vi in på leksaksaffären, Maja hade fått napp i bilen för hon ville sova. Men när hon vaknade & såg var vi så sa hon själv att hon skulle lämna nappen till björnen. Är du säker på det? frågade jag.
Jo, hon skulle lämna nappen till björnen, hon ville så gärna hänga den runt halsen. Så hon gick in, fick ett snöre till nappen och sedan fick hon en medalj & ett diplom :) & sen fick hon själv välja en present! :)
Inget gnäll efter nappen efter det heller. Hon frågade en gång -" var är nappen då mamma?"
"Den har vi ju lämnat till björnen, det finns ju ingen här hemma nu."
"Nej, björnen den halsen nu."
Sen hade hon frågat Emil samma sak vid nattningen men inget gnäll eller så utan hon ville bara veta var den var :)
Och sen hade hon somnat!!
Hoppas verkligen de kommande kvällarna blir lika lätta!

Jag är så glad att de var hennes eget val, att hon ville själv så man inte behövde tvinga bort den liksom :)

Nu måste vi hitta alla nappar som är utspridda överallt här innan Maja hittar dem ;)


Lilla hjärtat ♡

Min lillprins har sovit mycket idag och är jättetäppt :( gör så ont i mammahjärtat när ens barn inte är riktigt friska.. Men som tur är så är han ju bara täppt i näsan, ingen feber eller hosta. Han verkar inte heller tycka de är jobbigt ännu, han har ätit bra som vanlig & när han varit vaken så har han varit en gladskit så det är jag glad över :) ♡


Pics of the day.


Helg!

Nu tar vi helg, ingen förskola & inga måsten imorgon :) men vi tar nog en sväng på stan.

Idag blev de dammsugning, skura golv & tvätta innan Maja kom hem, så skönt att få de gjort så man slipper nu i helgen :) dammsuga läre jag ju få göra ;)

Linus är lite förkyld, täppt i näsan & sånt.. Mammas lilla pojke ♡ hoppas att han är bättre tills på lördag då vi ska åka till Gävle på frejas namngivning!!!!! :) Maja är också lite förkyld eller ja, näsan rinner lite som på all ungar nuförtiden ;) hihi.


17/4

Onsdag idag då.. Blir hemmadag för Emil är ledig och vi ska röja på Majas rum, upp med hylla & fixa ordning. Tänker nog plocka undan nå leksaker också, hon vänder bara upp & ner på alla leksaker så nu tänker jag ställa undan lite!

Annars så är det zumbadags ikväll igen, längtar! :)


Tisdag

Efterkontrollen blev framflyttad till nästa vecka istället för idag så de blev ingen vägning. Har jag ju en vecka på mig att gå ner lite ;) höhö.

Maja är på förskolan så jag & Linus är hemma & bara tar de lugnt. Imorgon ta vi itu med städning så idag kan vi bara ta de lugnt & små plocka lite :) skönt de med :)


Bra start på veckan!

Idag blev de en hemmadag, städat lite som vanligt & bara myst faktiskt. Ida &
Julia kom en sväng på eftermiddagen och barnen lekte (bråkade) med varandra en liten stund :) sen var de bara att börja med middagen, krämig fiskgryta, kokt potatis & massa broccoli! Mums.

Sen vare bara att byta om till träningskläder, ge Linus lite mat & åka iväg på ett zumbapass tillsammans med Ida!
Nu sover barnen och jag glor på halv åtta hos mig, sen ska jag slänga i silver schampo & sen en hårinpackning :)


Bilder från helgen från instagram

 
 
 
 

Ny hårfärg på g!

Bestämde mig att bli blond och andra bilden är håret efter en blekning och tredje efter två blekningar! Nu vilar håret lite från blekningar med medans så kör jag med silverschampoo & inpackning så kanske jag slipper att bleka igen men en del av håret är väldigt orange (stavning?!) så läre nog ta en till ;)

2 veckor - check!

Sådärja, nu har två veckor gått.
Lite småjobbigt på söndagen efter att man ätit vad man velat på lördagen och sen äre strikt igen ;) Men det går bra. Imorgon börjar jag med lite fler "regler".
 
*Inga mackor på dagen/kvällen - endast till frukost då är det max 2 hårdbrö mackor som gäller!
* Mer grönt, jag äter redan mycket grönsaker men ska äta mera :D
* Efter middagen så får jag inte äta något i form av pasta, potatis, ris och vitt bröd. De är frukt/grönsaker som gäller och de dagar jag tränat så får jag äta yoghurt om de behövs.
* INGEN COLA ZERO FÖR ENS PÅ FREDAG!!!! :'( Jag måste verkligen dra ner på colan så detta blir en rejäl utmaning ;)
 
I måndags köpte jag mig ett träningskort så nu har jag verkligen kommit igång med träningen, känns verkligen jätteskönt! Så nu kan jag träna alla pass de har om jag vill ;) 
Denna vecka blev det 4 träningspass och promenad om jag ska någonstans på dagen :)
Veckan som kommer blir det träning mån & ons (Zumba) och bodypump på torsdag. Ska försöka hinna iväg på ett crosspass på lördagmorgon innan vi åker mot Gävle för Frejas namngivning <3 Och sen promenader såklart! :D
 
På tisdag är de dags för efterkontroll och då jag även vägas för första gången sen förlossning, känns som att jag gått ner max 10 kg men de får vi helt enkelt se då. Den vikten blir även min startvikt på denna utmaning och förhoppningsvist har de hänt nå när utmaningen är slut! :D Ska försöka komma ihåg att ta lite mått också :)
 

Trött tjej.

Igår somnade jag & Linus på soffan, Maja höll på att somna också men gick in till sitt rum och lekte istället precis innan jag somnade. Vaknade sedan till och de var knäpptyst.. De var då man börja känna lite panik & jag tänkte; vad gör hon nu för hyss?! Skyndade mig upp från soffan & gick till Majas rum.. Men nej, inget hyss.. Hon hade bara tagit filtarna, satt sig i legolådan och somnat ;)


MAJAAAAAA, DIN FÖRGRÖMMADE UNGE!! ;)

Maja är just nu i en period där hon gärna hittar på hyss.. De senaste dagarna har hon tömt en helt ny schampoflaska över sig själv & golvet, såg iofs ganska roligt ut när hon inte kom upp för hon bara halkade & istället låg på golvet och sprattla som en fisk ;) hon har ätit fröfrukost, kletat tandkräm överallt i badrummet & idag satte hon gurkan man får på cheeseburgaren på bilfönstret.. Plus massa mindre hyss! Jag blir tokig ibland, de är så skönt att jag har träningen att komma till där jag kan träna bort min frustration ;)
Lite bilder på hyssen:


Linus 9 veckor <3