Barnvakt

Barnvakt till minsta lillasyster.


2 timmar kvar..

Om 2 timmar är den dagen vi väntat på länge! Det är nämligen då lillebror är beräknad att komma enligt ultraljudet, enligt sista mensen så är det 2/2, får väl se. Har inga känningar som tyder på att det är dags att föda imorgon iaf men man vet ju inte, kan ju säga pang tjong!

Förresten, har tänkt på det.. Tänk om snoppen vi såg på ultraljudet inte alls är en snopp när bebis kommer ut. Det kanske var något annat. Tänk vad paff jag skulle bli om de var en tjej! Haha.
 
 
Fast det är väl ganska tydligt att det är en snopp? ;) (Översta bilden)
 
 

Har planerat morgondagen i alla fall (om inte lillebror skulle vilja kika ut), på förmiddagen kommer lillasyster hit & vi ska vara barnvakt en stund medans mamma följer med sin andra bebis till sjukhuset, höhö ;) Efter det så följer jag med mamma och uträttar lite olika ärenden, slipper sitta hemma och tråka ut mig själv mer. :p
 

Majas första par skridskor

Idag fick Maja sina första par skridskor, det var halva reapriset på Ö&B så vi betalade endast 74:50 för skridskorna! Billigt. Fanns väldigt snålt med storleker kvar, de minsta som var storlek 28 & Maja har väl kanske 24/25 nu?! Men de funkar nog med sockor i annars så passar de nog bättre nästa vinter. Ska bli spännande att se henne åka första gången sen, hon har tjajat om skridskor för de åker ju pippi långstrump ;) Bild: Var å köpte nya skridskor åt Maja ;)  även att dom hetta Pernilla höhö& skridskorna heter ju likadant som mormor ;)

Me&I - vårens kollektion!

Idag släpptes vårens kollektion hos Meandi och om det finns nå snyggt?! Jaaa! Hur mycket färgglatt som helst och jag hittade favoriter som är färgglada och finns så man kan syskonmatcha.. Tog inte lång tid innan jag hittade favoriter Hade jag varit rik så hade jag köpt det mesta ;)
 
 
Men har så svårt att bestämma mig.. Lutar mest åt den turkosa klänningen åt Maja fast åh andra sidan var den rosa grodklänningen fin också ;) Och lillebror då.. Svårt! Får nog vänta till han kommer ut så jag ser vilka färger han passar i ;) Men jumpsuiten är nog gulligast fast yogapantsen är ju grymt snygga på sen tycker jag.. Ja, blir att fundera ett tag..

Inför denna förlossning

Jag har planerat min nästa förlossning sen Maja var nyfödd, jag hade ju en underbar förlossning med Maja men det finns ju saker man har velat gjort på annat sätt. Med Maja tog jag EDA och ärligt talat, vilket skit! Narkosläkaren satte den rätt på en gång så det gjorde inte ont att sätta dit men bara det att EDAn hjälpte bara en stund och sen sluta den fungera helt trots att de ökade dosen och jag fortsatte sedan med den underbara lustgasen. Så denna gång tänker jag inte ta EDA utan enbart köra med lustgas, för den var ju underbar!! ;) Men ändå vill jag att denna förlossning ska vara så lik den första som möjligt, för den var som sagt underbar. Tog inte lång tid, gjorde inte sådär jätteont som jag trodde och var väldigt lugn. Men jag vet också att ingen förlossning är sig lik! Även om jag vill att denna ska bli så lik första så tror jag nog att den blir annorlunda, att det går fortare och sånt skulle jag tro :p Haha.
 
Nu längtar jag tills den ska starta så vi får ut våran lillprins!

29/1

Maja väckte mig vid kvart i sju så vi låg & drog oss en stund men hon somnade om vilket inte jag gjorde, jag har sån huvudvärk! :p Så jag har gått upp iaf så får vi se om någon kommer trassandes snart.
 
Maja kom in till oss vid tre inatt, hon sprang in till oss & skrek. Jag frågade henne "men lilla vännen, vad är det?" "Sökena mamma!"
Jag vet inte riktigt om hon det är fantasi eller om hon faktiskt ser nånting spökaktig.. Sa i alla fall att spökena är snälla och inte alls vill skrämmas och hon somnade på två sekunder :p
 
Hon har påpekat spöken och så 4 ggr nu tror jag. Första gången var i november/december då hon gick ut hos mamma och det var dimma ute, då sa hon till mamma att hon såg en ängel. Sen var det också i december kanske då hon lekte på sitt rum, hade stängt igen dörren för hon ville vara själv och helt plötsligt skriker hon som att hon skulle ha slagit sig rejält. Så jag springer dit och då står hon mot fönstret som persiennerna är nerdragna på och skriker/gråter, sen gick hon inte in på rummet nå mer den dagen! :p
& igår innan vi skulle åka iväg så höll jag på att ta på mig ytterkläderna och Maja stod i vid ytterdörren. "Stäng dörren och vänta på mamma" "Änta mamma, ja pata pippi och sökena" Då stod hon & pratade glatt utanför dörren och skrattade till ibland.. Haha, jag vet inte riktigt vad man ska tro? ;) Men det är ju såklart bara att välja att tro henne när man pratar med henne om det, det kan ju vara verklighet för henne eller så är det bara fantasi :)
 
 
Nu hörde jag att busfröet vaknade till så hon kommer nog hit strax ;)

3 dagar kvar till bf ♥

3 ynka dagar kvar till bf nu, känns dock som att jag även denna gång får gå över.. Usch! :p Är ju lite orolig för hur det ska starta & när, med Maja var jag öppen 5 cm utan att känna värkarna. De kom igång efter att de tagit hål på hinnorna och vattnet gått så jag vet inte riktigt hur det ska kännas när det startar, haha. Men jag håller tummar och tår att det kommer igång innan torsdag för då är pappa ledig & kan vara med Maja.
 
Det är i alla fall jobbigt att vara gravid nu, tungt och jag känner mig bara less på detta. Molvärk i "tjejmagen" och ryggen, sitter i nästan hela tiden. Tryck neråt men inte f*n vill han komma ut ;) Jaja. Han kommer när han är redo helt enkelt!
 
Bild från fredags

Mitt sista BM-besök!

Idag var det bm-besök och även det sista, så skönt. Det börjar faktiskt att närma sig och det snurrar tusen tankar i hjärnan hela tiden.
Ska Maja verkligen bli storasyster? Ska vi ha ett till barn? Ska han verkligen komma ut ur magen? Hur kommer det kännas? Hur kommer vi klara det?
 
Vet att det mest är hjärnspöken som busar med tankarna men extra hormonell som man är så blir dem ju tusen gånger starkare.. Så svårt att förstå att vi inte enbart kommer att ha Maja utan även lillebror!
 
I alla fall så såg allt bra ut och han var rejält nedsjunken och alltså redo för att komma ut men han verkar inte ha nå planer på det än så länge, hihi. BM trodde inte jag skulle behöva gå över heller och att lillebror kommer väga runt 4300-4400 gram ;o men det har jag också förberett mig på, är inställd på en 4,5 kg klump men vi får väl se :) Men behövde som sagt inte gå dit nå mer om jag går över tiden så ska jag boka tid på spec. mvc och få en tid. Sen fick jag en tid till efterkontrollen också..
Ska försöka komma på vad jag ska ta för preventivmedel sen eller rättare sagt om jag ska! Lutar just nu mot att kaaaanske sätta in en koppar/hormonspiral men jag vet inte.. Känns konstigt att ha saker i kroppen, haha :)
 
Dagens mage, v.39 (38+6). 7 dagar kvar till bf!

Liten semester.

Magsjukan härjade för fullt på förskolan så vi tog ännu en ledig vecka och åkte till mamma! Har myst, åkt skoter (maja & emil) och bara varit. Vi har haft lugnt och skönt hemma hos mamma, visst är väl Maja busig till och från men hon har faktiskt blivit väldigt lugn här hemma de senaste veckorna, lugnet innan stormen antar jag ;)
 
Idag åkte vi hem för BM besök samt att det skulle vara kryddparty här, blev inte nå många som kom men blev ju bra ändå.
 
Vad ska man skriva här mer då?
 
 
 
 
 

Ny vecka.

Måndag igen och ingen bebis.. Vet att det inte är dags för ens om 10 dagar egentligen men jag är bara så less på det här nu ;) Vill bara ha ut min fina son, få bort min mage och kunna röra mig & må bra igen :) Självklart mår jag bra nu också men jag vill alltså kunna röra på mig igen, ta långpromenader och sånt för då mår jag som bäst!
 
Maja var på pyjamasparty/övernattning i lördags hos sin kusin och hon tyckte det var jättekul! De hade badat, lekt ut, lekt inne, ätit fruktsallad och godis, riktigt mysigt :)
 Jag & Emil blev ju barnfria men visste inte vad vi skulle göra, gick ingen bra bio heller för den delen.. Så vi hyrde film, gjorde toast, åt chips m. dipp och godis :) Haha.
 
Jaja, iaf så är helgen över och dessutom mina två socker/snacks dagar & igår, söndag, var jag sjuuuuuukt sötsugen men jag höll emot :) Så nu väntar vi på fredagen igen ;)
Får se om det blir nå dagis för Maja denna vecka, ska ringa senare och höra hur det ser ut med magsjukan.. Är det många som fortfarande har det så får hon stanna hemma! :)

Torsdag

Blev hemmadag idag också för Maja, gick visst magsjuka på förskolan så vi håller oss hemma ;) Men vi har det mysigt ändå, tar det väldigt lugnt och har nyss ätit lunch. Har tvättat en maskin och hängt upp & nu är diskmaskinen igång. Dammsugit har jag hunnit med också ;)
 
Maja har matvägrat i flera veckor, har gått ner två skedar av maten eller så sen har det varit "jag orkar inte", "mätt i magen", "ont i magen" osv.. Men idag kom hon in på morgonen & sa att hon ville ha gröt så vi gjorde havregrynsgröt till frukost & hon åt upp allt! Plus en macka och en apelsin.. 15 minuter efter så ville hon ha mera macka och frukt men fick bara ett päron, hon kan ju inte äta hela tiden ;) Sen har vi nyss ätit lunch och även då åt hon upp allt! Kanske det håller på att vända? :)
 
Jaja, nu ska vi mysa en liten stund tills pappan kommer hem sen tar vi nog en promenad eller hittar på nå annat! :)

16/1-13

Såja, halva veckan har gått!
 
Inget onödigt socker har det blivit idag heller, yeah! Faktiskt så måste jag säga att jag fått mer energi sen jag slutade att äta varje dag, jag orkar mer men framförallt vill jag göra mer. Annars har det blivit att saker och ting lika gärna kan vänta någon extra dag eller så men nu så tycker jag att fått mer energi :)
Jag tycker inte att jag har nå sötsug heller. Visst kan jag bli sugen på nånting men jag tittar inte ens efter godsaker här hemma utan gör en macka eller tar en frukt istället. Fast när man ser goda kladdkakor som vissa människor instagrammar om så skulle man lätt kunna ge upp bara för att få smaka en liten bit, haha. Jag är en riktigt sucker för kladdkaka!
Men snart är det fredag och då blir det kladdkaka till efterätt/fredagmyset som jag & Maja ska baka :)
 
 
Annars har det bara varit en lugn dag med lite besök på affärer, vi hade tänkt varit ute på förmiddagen men det var lite utav ett snökaos här och Maja ville inte så det blev inte av. Svärmor kom nu på eftermiddagen och hjälpte till att möblera om & göra fint i vardagsrummet. Jag har försökt tjata på Emil att tag om att göra men han ville inte men nu var ju faktiskt två mot en så då fick han tummen ur röven & hjälpte till ;) Höhö. Men det blev superfint! Tänkte ta lite bilder men telefonen är död.
 
Aja, det var idag det.. Och just det, ingen bebis på g. 15 dagar kvar till BF

Eftermiddagen

Vi gick aldrig ut på eftermiddagen idag istället så tog vi TV-förbud i några timmar & då pysslade vi lite med att måla, måla med fönsterfärg och degade lite. Sen gick vi in på Majas rum och byggde tågbana och sen satt där inne medans hon lekte.
Efter det ville hon bada med mamma (hon har tjatat i flera veckor) så då gjorde vi ordning ett skumbad och badade läänge tillsammans! :)
 
Även fast det är tråkigt att vara hemma & vara sjuk så passade det väldigt bra nu innan lillebror kommer, känner att vi kunnat lägga lite extra energi på Maja och fått henne att känna sig extra speciell :)
 
Så vi har nog haft mysigaste eftermiddagen på länge här hemma :)
 
Imorgon blire nog lite mer fart på oss, jag hoppas det iaf är så tråkigt att vara inne flera dagar i rad och vara typ fast i lägenheten :p
 
 
 

15/1-13

Idag blev/blir det en hemmadag, har tvättat kläder och alla sängkläder - utifall det skulle vara nå baskilusker ;)
Vi har pysslat lite idag också har vi städat Majas rum och småplockat i de andra rummen, blir att skura sen när Maja sover för natten :) Hade tänkt göra det när hon var på dagis men eftersom att det är 48 timmars regeln så får hon vara hemma idag och imorgon!
Och jag själv är väldigt noga med den regeln speciellt när det gäller kräkning/kräkningar och det gäller alla kräkningar även om den kommer pga hosta eller magsjuka så tycker jag hon ska vara hemma om hon är så pass dålig ;) Men sån är jag, nojig över att smitta andra barn ;) Lika med förkylning är snoret väääldigt grön/gult och mycket så blir hon hemma och vid feber så ska man ju vara feberfri en dag innan man får komma tillbaka, jag har hellre än dag extra om jag kan ;)
 
Maja önskade att gå på promenad så vi gick till affären fram och tillbaka, de hade billig ananas & billiga morötter (gravidcravings ;)) där så jag passade på att köpa det :) Maja somnade sedan på vägen tillbaka så det blev tungt att dra upp vagnen, hade tänkt hon skulle gå upp själv men om hon sover kan jag ju inte väcka henne ;)

Jaja, så ser förmiddag ut och eftermiddagen kommer inte bli så mycket annat på heller.. Kanske att vi går ut i snön en sväng eller så, skönt med frisk luft :)
 
 
 

Igår

Igår kom Maja in vid kvart i sju på morgonen och redan då kände jag att det var en sugdag. Jag vaknade med både huvudvärk & extremt illamående, har ju varit så i några dagar men inte så extremt. Sen blev jag sur och irriterad på småsaker här hemma men iaf så hade jag & Carro bestämt date, så träffade henne & då kändes allt mycket bättre :) men bara tills jag kom hem, emil låg på soffan och gnällde över magont och maja var lite hängig också. Men hon åt och lekte. Sen vid två kommer hon och är alldeles hysterisk, tar upp henne och kramar henne och då... kommer värsta lasset med kräka!! Haha, usch. Så Emil fick skura golv och jag & Maja hoppade in i duschen!
 
Men sen var det inget mer med det, hon var lite slö en stund efteråt men sen var det full fart igen! & såklart fick hon ont-i-magen-medicinen cola & salta chips, gick ner väldigt bra i lilla magen ;)Vi gjorde ingen middag för det kändes så onödigt och ingen av oss var sugen på mat så Maja åt risifrutti till middag, hon åt först sin och sen halva Emils ;) Sen slocknade hon innan sju på typ 2 sekunder.
Jag trodde att jag skulle få gå upp och ta reda på massa spya under natten så vågade inte riktigt somna först men tillslut la mig och sen vaknade jag vid 5.. Men tösen sov hela natten och var sig själv på morgonen igen och har varit det hela dagen :) Möjligt att hon är liiiite mammigare än vanligt och lite tröttare, hon sover faktiskt middag för första gången i år! Hon har slutat sovit här hemma på dagarna men tror hon sover en liten stund på dagis.
 
Men iaf, trodde ju att vi alla skulle åka magsjuka också skulle lillebror vilja komma ut bara för allt var kaos men han är fortfarande kvar i magen ;) Och vi är friska! :)