3 månader kvar..

Tänk att det tar 9 månader för bebis att bli klar & nu, idag är det bara 3 månader kvar! Jag har allstå varit gravid i 6 månader redan.. Åh vad vi längtat efter dig lillebror ♡


Första snön

I måndags kom den första snön eller ja, de har kommit lite småflingor då och då men idag så snöar det mycket! Vi gick ut en sväng på förmiddagen och tittade lite.. Sen blev de slask & nu äre is!


Toaträningen går framåt! :)

Idag har Maja varit utan blöja nästan hela dagen, hon hade på sig blöja mellan 11-14 (Sovtid) ungefär men den var snustorr när vi tog bort den :) Sen har hon varit utan tills hon skulle lägga sig, alldeles nyss. Det skedde en olycka när hon ville göra nr 2 och hann inte riktigt fram till toaletten utan blev golvet bredvid, men tyckte hon var så duktig som ändå var i badrummet och faktiskt tänkte gå på toaletten! :) tror hon tycker det är lite läskigt att bajsa på toaletten så hon sa till sen vid fem kanske att hon ville ha blöja för hon skulle bajsa :) Sen var hon utan igen! Så duktig tjej! :)) Blir så glad när det går bra och samtidigt i hennes egen takt & inget påtvingat! :)
 
 

Liggdelen är nu hemma!!

Nu är äntligen lillebrors liggdel hemma, jag köpte den begagnade av en tjej som faktiskt vara snäll och höll den först till ultraljudet och sen tills vi fick möjlighet att hämta den.. Om jag är nöjd? Supernöjd! Nu är sittdelen i svart läder och liggdelen i vitt läder. Måste erkänna att jag inte sett nån läckrare vagn ;)

Bild på vagnen med sittdelen och en med liggdelen.


Vi väntar på pappsen!


Vår duktiga lilla tös.

Måste ju skriva om våran toa-träning som pågår för fullt här hemma :) Vi har ju erbjudit toalett/potta ett bra tag men nu börjar hon säga till att hon är kissnödig, att hon inte vill ha blöja, att hon vill vara nakenfis & att hon vill ha trosor. Så i söndags/måndags (gravidminnet här) började vi med att vara utan blöja då vi är hemma/där vi lätt kan gå på toalett och på bara på eftermiddagarna än så länge. Och på dessa dagar har det blivit EN olycka & den var pga av trots ;) Känner mig en aning tjatig som säger "nu testar vi kissa igen" men lika bra att lära henne. Vi börjar hemma lite smått nu så får vi se hur detta går! :)  Men tycker det har gått jättebra hittills!
 
Maja tycker inte om att sitta på pottan så den har vi tagit bort, sen hade vi en toa-stol med lite trapp på till henne men den ville hon inte heller ha - hon ska gå på toaletten! :) Känns bra att gå direkt från blöja till toalett.
Vi får väl se, kanske Maja är blöjfri när hon blir storasyster eller till sommaren? Spelar ingen roll, bara det känns bra för henne! :)

Tiden bara rusar iväg!


Vecka 26 med Maja!

 
"vi pratade lite om amingen och sen mätte hon magen och sen lyssnade vi på hjärtat, 142 slag i minuten. inte illa pinkat! det var ganska komiskt innan vi fick komma in för då ska man ju ta blodprover och blodtryck m.m & när vi tog mitt blodtryck så låg det först på 154/141 hahaha, sen gjorde vi en gång till och då låg det på 138/74, :p"
 

En del av mitt inlägg sen jag var hos BM i samma vecka som med Maja. Hjärtljuden låg också på exakt samma ju! Haha. Kan ju också berätta att de var samma problem med blodtrycket denna gång. Hade först 160/80 men fick göra en gång till sen och då låg det på 135/79 :)

Våran underbara trotsiga dotter.

Maja är i en period där hon stundvis är helt underbar och är snäll, gullig & lyssnar på oss medans hon snabbt växlar om till trots/hyss..
 
Just nu är hon inne på att pussas och de riktigt goa och kärleksfulla pussar man får. När vi ska klä på oss, när vi äter mat, när vi myser, när vi tittar på tv, när vi städar, ja när som helst så säger hon "Mamma, ja pussa dej". Man smälter ju! :) Sen har hon börjat säga mycket jag älskar dig och sånt där supergulligt! Mammas sötnos.
 
Och med trotsen så äre mycket jag vill inte, vill inte ha den, vill inte ha mat, vill inte ha smör och sånt.. Mycket vill inte/kan inte och såklart mycket MIN, allt är hennes ;) Och hyssen skulle jag kunna skriva en hel lista med vad hon gör... Några som hänt nyligen är:
 
* Hon har hällt ut fiskmat i hela soffan.
* Hällt ut fiskmedel på hela golvet, akvariumet & pallen bredvid.
* Kissat på vardagsrumsbordet i min GODISSKÅL! (inge godis i som tur var ;))
* Hällt ut hela Emils snusdosa på golvet. (ganska kul iofs, hihi)
* Ritar överallt, speciellt på bordet och skrivbordet. De är ritmärken överallt ;)
 
Ja, dt är ju vad som händer här hela dagarna.. Hyss, trots och kärlek - precis som dt ska vara!
 
 
 

101 dagar kvar.

Ja men då äre bara 101 dagar kvar tills lillebror är beräknad att komma ;) Haha.
 
Det är full fart i magen hela dagarna, han bökar runt & trycker ut fötterna här och där. Supermysigt
 
I fredags var det dags för MVC-besök, första besöket efter inskrivningen i v.12 :) Hjärtslagen låg på 142 slag/minuten, SF-måttet 26 eller 27 men är ganska säker på 26 faktiskt.. De var iaf exakt samma mått som då jag var gravid med Maja i v.26, så de var lite roligt faktiskt :) Mina värden var bra förutom att jag numera äter järntabletter, Niferex, 1 gång om dagen.
 
Det som är jobbigt denna graviditet är att jag har måsta tagit paus från mina promenader, tyvärr. Men då har ju simingen räddat mig lite där, just nu simmar jag 2 dagar i veckan och försöker simma 50 längder varje gång :) Den träningen funkar jättebra för mig iaf men ska försöka börja med promenader igen långsamma promenader och lyssna på kroppen :) Ska också dra ner på sötsaker/skitmat nu, det räcker med helgerna! Ska försöka iaf, är ju svårt när man ständigt är hungrig och sötsugen.. Men bara att ladda upp med frukt & grönt! ;)
 
Annars mår jag super! Jag älskar min lilla (läs stora) kula och att känna lillebror i magen.. Nu längtar vi tills han vill komma ut!! :D

Ja ita pappa!

Maja har börjat att rita gubbar, eller ja det är pappa hon ritar för det mesta ;) ibland får gubbarna ögon men inte alltid ;) men det är så kul att se henne rita, hon vet vad hon ska rita och liksom dra fina linjer. Sätter ihop som en cirkel och så!! Idag var hon så rolig och satt och sa "så ita, så ita. Ita ben" också fick en gubbe ben ;)

Dagens gubbar & gubben med ben!


Hos mamma

Är hos mamma & myser med lillasyster ♡


V. 25 (24+0) ♡

Idag äre fredag och de innebär ju att vi byter vecka :)


Ögonstenen

Världens vackraste tjej, du är så älskad <3


Gott!

Jag tyckte minsann att min blomma såg lite konstig ut men tänkte inte mer på det för ens nyss då Maja kom tuggandes på ett blomblad.. Då har hon gått & ryckt ibland och tuggat lite på det, spottat ut och slängt. Busunge!