Snart blöjfri?!

Lilla damen här hemma har varit helt blöjfri på dagarna i tre dagar nu!! :) dock har hon haft blöja under vilan på dagis men hon har ju blöja när hon sover hemma också så det är helt okej. Har bara skett två olyckor de var igår en gång på dagis & en gång hemma. Idag blev de en halv olycka, hon hann nämligen inte sätta sig på toaletten :p men räknas inte tycker jag ;)
Vi frågar alltid på morgonen om hon vill ha blöja eller trosa (vill inte tvinga henne utan vill att de ska gå i hennes takt) och oftast väljer hon trosa! I måndags valde hon blöja men då var hon febrig och seg så det var kanske lika bra :)
Jag är så stolt över min stora tjej ♡
Att hon klarar av en hel dag utan blöja och här hemma när hon är nödig går hon på toaletten själv, hon tar fram pallen & när hon kissat torkar hon sig själv & hon gör det jättebra!! ♡ funkar väl nästan lika när vi är borta bara att hon vill ha med nån av oss då :) efter hon gjort nr2 så torkar självklart vi henne. & såklart, hon tvättar ju händerna med prinsessa tvålen ;)


Hörseltest och ett fint litet leende

Idag var det dags att göra hörseltestet igen, Linus har gjort det två ggr tidigare när han var 1 dag gammal & när han var 4 dagar gammal. Men de hörseltesterna kunde inte visa nå resultat för han hade för mycket fostervatten kvar i hörselgångarna. Men idag så gick det superbra! :)

Linus har också börjat varit vaken mera & då ska det snackas & kikas på allt :) idag la vi oss på ett täcke som jag la ut på golvet och då började han att försöka samtala lite och ja, då visade han också några små leenden & jag lyckades få kort på det:) Gud vad man smälter av det underbara tandlösa lilla leendet ♡


3 veckor gammal ♡

Idag var det 3 veckors sen våran lillebror kom till världen ♡

Han äter ofta, myser, sover, pratar, tittar och har börjat visa sitt leende ibland när man pratar med honom :)


Idag fick jag tvätta upp kläderna i 62 eftersom att kläderna i 56 börjar bli lite små eller i alla fall de flesta bodysar & pyjamas, bodysarna får typ urringning och på vissa även kort i ärmarna.. Med sorg i hjärtat får jag inse att jag inte har någon liten bebis & börja packa ner kläder i 56 lite eftersom han växer ur de, de flesta är redan nerpackade är 4-5 bodysar kvar & likamånga byxor :p
Men egentligen gör det inget för han har fått så mycket fina kläder i Strl 62 & 68 så jag vill ju använda de :)

Bild på dagens Linus ♡


Ny vecka!

Nu är det en ny nyttig vecka igen pch förra gick bra, åt godsaker hela helgen men inte så mycket faktiskt blev mest fika :) så det kändes bra. Tänker köra att jag får äta hela helgerna nån vecka till och sen tar jag bort en dag :)

Promenad skulle jag gå varje dag och det gjorde jag!! På söndagen blev det bara en väldigt kort promenad men jag hann inte med nån längre men målet var en promenad om dagen & det fixade jag! Och de blir såklart samma denna vecka, var ut på prommis på förmiddagen :) på em åkte vi till pappsen på middag/kalas eftersom att min lillasyster fyllde år igår & duktig som jag är så stod jag över tårta men mycket var för att jag redan var så mätt efter maten, haha :)

Men det känns bra, nu ska jag bara försöka få bort småätandet på kvällen.. Äter på kvällen bara för att jag är van att ta äta nå gott då men det får jag inte göra nu ju. Blir nån smörgås eller frukt istället..


Våran lilla


Fina barn på pappas födelsedag ♡

Våra fina barn ♡


21/2

Linus vaknade vid sex idag och ville äta, när han ätit klart/bytt blöja/klätt på sig så kom även Maja upp :) myste tills det var dags för att åka mot dagis :) efter vi lämnat Maja blev det storhandling & sedan gick vi på stan men Emil åkte vid elva och då var jag med Carro så vi passade på att luncha lite :)

När vi kom hem från dagis & stan kom mamma, Håkan & Olina hit :) så vi åt mat & hade trevligt. När de sedan åkte hem så tog jag en promenad, tog den lååånga vägen till affären & samma väg hem :)
Nu är det kvällsamning på g!


Amningsnapp

Linus har haft några eftermiddagar där han äter och äter hela tiden och då han även mina bröstvårtor blivit ömma. Inga sår eller så men det gör lite ont att amma.. Men tänkte jag skulle köpa mig en amningsnapp så vi åkte på maxi också kollade jag Apoteket först men där kostade en napp 149:- och det kändes lite väl dyrt och så ont har jag ju inte. Men när jag sedan köpte amningskupor så hittade jag även en amningsnapp där, 27,90:-. Hur är det möjligt med den ganska stora prisskillnaden?!
Köpte en i alla fall och den funkar ju jättebra! Linus tog den på en gång utan nå krångel och det gör inte nå ont i mina bröstvårtor. Så nu får bröstvårtorna vila lite och bli friska och så länge använder vi amningsnappen :)


Prinsessan ♡

Maja har inte haft sitt bästa humör idag och när hon inte sover någob middag heller så blir det ännu mera gnäll & surpuppigheter men fick iaf nån bild på henne :)


Dagens prins ♡

Linus 16 dagar gammal :)


Första BVC-besöket

Idag var det dags för Linus första BVC-besök!
Vi kom dit lite för tidigt men inte gjorde det nåt för Linus var ändå hungrig så då han hann äta innan det var våran tur :) Sen fick vi komma in och då började vi med att väga 4984 gram!! Storkillen. Han är ca 200 gram över sin födelsevikt :) sen mätte vi längden och huvudomfånget, 58 cm lång och huvudomfånget 38,7 cm.
Så det verkar som att jag får ta och tvätta upp kläderna i 62 inom kort ;) haha. Tänk att jag fick ur mig en sån stor unge ;)

Annars såg allt bra ut och vi fick en ny tid om två veckor.

Han är idag 15 dagar gammal men är väldigt tidig i utveckling då han följer delvist med blicken och tittar på en om man pratar med honom, ibland ser det ut som att han försöker prata men får bara ut sig ljud ibland ;) den här bebistiden går alldeles för fort!! ♡

Jag & Linus tog en promenad efter BVC och när vi kommer hem var vi trötta och somnade på soffan :)
en bild från våran mysstund i soffan idag.


Fredagsmys

Vilddjuret har gått och lagt sig så då fick jag ha lite fredagsmys med de minsta ♡


11 dagar sen.

11 dagar sen lilla Linus kom till världen, tiden har bara flugit iväg! :)
Linus är mer och mer vaken, börja följa med blicken lite grann. Han har själv fixat lite sovrutiner på kvällen. Äter runt sju, vid 22-23 och sen äter han (ibland) en gång mellan 23-06 och sen gör vi morgon runt sju-åtta :) Så det är skönt!
 
Jag då? Hur mår jag 11 dagar efter förlossningen?
Jo, jag mår bra. Toabesöken funkar finfint, inga problem. Avslaget har minskat rejält denna vecka, jag har inte haft nå blod på 3 dagar utan bara lite flytningar. Men det kan ju komma tillbaka eftersom att de gått så kort tid. Behöver inte äta nå värktabletter för eftervärkar längre men däremot har jag tagit nån tablett mot huvudvärk och sen på kvällarna har jag som träningsvärk mellan bena typ så då tar jag tablett också :) Men det känns som att kroppen börjar klara av mera nu och till veckan är det tänkt att jag ska börja med bäckenbottenövningar samt dagliga promenader :) och... inge socker på veckorna! Ojoj.. Hur ska det gå?! Jag är ju hungrig för de mesta nu eftersom att Linus behöver mycket mat och orkar jag inte göra nå matigt så lockar sötsakerna ganska bra ;) Men det får bli att ladda upp med morötter och frukt till veckan så ska det nog gå bra.. :)
 
Lilla prinsen ❤ Storasyster vill inte vara med på bild så ofta nu för tiden men lillebror har ju inte så mycket till val ;)
 

Mina hjärtan ♡

Mina hjärtan på alla ♡-ans dag.

Trodde inte Linus skulle kunna ha denna body då det var Strl. 50 men den passade. Bodyn är efter Olina och med hjärtan på så det var ju ett måste att han skulle ha den ;)


Alla ♡-ans dag

Glad alla hjärtans dag på er alla! :) här hemma blir det inget speciellt firande, lite extra mys ikväll med Maja kanske.

Linus sover en stund i vagnen efter sitt morgonbad & snart kommer Carro hit :) vi ska gå på stan senare & sen har jag lovat Maja att jag & Linus ska hämta henne på dagis.