Glad påsk!

Vi hade en liten påskkärring här imorse, nu är sminket utkletat ;)


Våran lilla stjärna ☆


Påsklov!

Maja skulle egentligen fått påsklov imorgon men imorse när vi kom till dagis möttes vi av en lapp där de stod "MAGSJUKA", tidig helg fick de bli alltså ;) dock verkade dem förvånade över att jag valde att ta med henne hem?! Jag sa " Maja blir hemma resten av veckan så ni vet" "vadårå?" "Nej, vi vill inte ha hem nå magsjuka så vi försöka ju att undvika den." "Jaha men hon var ju här igår & det var då vi började förstå att de är magsjukan som går igen"
Tänkte typ: jaha, men det visste inte jag om igår heller?! Hade jag vetat de igår hade hon fått varit hemma såklart! Kan hon vara hemma när de går magsjuka så får hon vara det! :)

Iaf den här stora tjejen är nu helt blöjfri, har inte använt en blöja på jättttelänge!! :) det händer väl att deblir nån enstaka olycka. Men de är när hon är påväg och ska gå på toa som hon inte hinner ibland & ibland så precis när hon ska klättra upp toan så hinner det komma lite kiss i trosan typ. Men de gör inget, hon är ändå superduktig tycker jag! :)


Nystart.

På måndag 1/4, har jag min nystart. Ingen onödigt socker på veckorna & träning ska jag börja med också.
Lördag kommer då återigen att vara min favoritdag där jag får äta vad jag vill.
Promenad varje dag, träna/simma 1-2 ggr i veckan, hemmaträning de dagar Maja är på förskolan.

Maten kommer jag inte att ändra så mycket, jag behöver kolhydrater för amningens skull så jag kommer äta som vanligt.

Lite regler jag har som jag ska följa:
• På fredagarna är det OK att äta popcorn, fruktsallad med lite grädde/glass, nötter, grönsaker & dipp samt extra god kvällsmacka ;)
• Vid kalas så får jag fika om de finns hembakat fika, är de köpt kan man faktiskt vara utan för man vet hur de smakar och är ganska uttjatat.
• Vid extrem mensvärk är de OK att äta lite mörk choklad tycker jag.
• Max 3 smörgåsar om dagen, oavsett om de är hårdbröd eller mjukbröd. Kämpigt eftersom att jag äter det till 3/4 måltider men de ska gå!

Jag utmanar mig själv att klara av 8 veckor, dvs att "slutdatumet" blir måndagen den 3 juni! Någon som hänger på?! :)


God morgon

Tidig morgon, eller ja nästintill varje morgon är tidig här :p men vi drar oss i sängen innan vi ska göra Maja klar för dagis. Pappan skulle skjutsa Maja till dagis idag så jag behöver inte skynda mig med påklädning, skönt! :)


Linus sju veckor.

Idag blir lilleman 7 veckor, otroligt vad fort de går :)
Linus har snart växt ur 62 i bodysar, kanske kan ha det i 2-3 veckor till :p
Han är oftast glad & de kommer ibland litelite skrattljud från honom och då kan jag säga att mammahjärtat smälter :')
Han har skaffat egna rutiner på nätterna. Somnar oftast vid åtta & vaknar 2-3 ggr för mat, helt okej för mig faktiskt :) men han har ju dåliga nätter också då han vaknar varannan timme för mat, inte OKEJ! ;)



Och idag, 7 veckor sen förlossningen & 3 veckor sen avslaget "tog slut" så fick jag tillbaka mensen.. suck. Förstår inte varför jag ska bli drabbad av att få tillbaka den tidigt, var samma sak efter förlossningen med Maja :(


Lindex - vill ha!


Kappahl Newbie - vill ha!


Kladdkaksmuffins med chokladbitar i och vitchokladfrosting

 
Kladdkaksmuffins
100 g smör/margarin
2 ägg
2,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm saltg
5 msk kakao
Hackad marabou - Hur mycket du själv vill.
 
1. Sätt ugnen på 225 grader & ställ ut formar på en plåt.
2. Smält smöret.
3. Vispa ägg och socker vitt & pösigt.
4. Blanda ner mjöl, vaniljsocker, salt och kakao.
5. Blanda i det smälta smöret & hackad marabou.
6. Fyll formarna och ställ in i ugnen, grädfa i ca 8 minuter. Låt svalna.
 
Vitchokladfrosting
100 g vitchoklad
150 g mjukt smör
150 g philadelphiaost
250 g florsocker

1. Smält vitchokladen i ett vattenbad och låt den svalna lite.
2. Vispa upp smöret riktigt krämigt, tillsätt chokladen och fortsätt vispa.
3. Väg upp florsockret och philadelphia & tillsätt sedan i smörblandningen.
4. Vispa tills frostingen känns fluffig och len. Sen är det bara att spritsa på cupcakesen.
 
Jag gjorde även hälften av dessa vilket blev 10 stycken, dock blev de lite frosting över :)

Fudgecupcakes

Fudgecupcakes
175 g mjukt smör/margarin
2 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
50 g hackad fudge
 
1. Värm ugnen till 180 g och placera formar på en plåt.
2. Vispa smör och socker krämigt, vispa sedan när äggen ett i taget. Blanda ner mjöl, bakpulver, salt och till slut fudgebitarna.
3. Skeda ner smeten i formarna och sätt sedan in i ugnen, ca 20-25 minuter eller tills muffinsen är gyllene och känns klara.

Fudgeglasyr
140 g hackad fudge
50 g smör/margarin
3 msk mjölk
2 dl florsocker
 
1. Lägg fudgen i en kastrull och tilsätt även mjölken och smöret och värm försiktigt. Rör tills fudgen och smöret har smält.
2. Lyft av kastrullen från värmen och sikta ner florsockret. Rör om ordentligt så att florsockret blandar sig ordentliget med de andra ingredienserna. Låt sedan svalna och tjockna till sig.
3. Bred på cupcakesen och garnera sedan som du vill!
 
Detta recept ska ge 12 stycken men jag gjorde halva receptet och fick ut 10-12 stycken (glömde räkna ordentligt men minst 10 var det). Receptet kommer från en bok jag fick när jag fyllde år som heter: Fantastiska cupcakes.

Blöjfri storasyster

Efter flera dagar som blöjfri dagen så beslutade vi oss i torsdags för att testa att vara utan på natten.. Gick hur bra som helst! Det blev ingen olycka under nattten så hon sov utan blöja natten till idag också som också gick jättebra! :) De har inte varit några olyckor på dagarna denna vecka heller utan hon har gått iväg på toaletten när hon varit kissnödig/bajsnödig eller sagt till när vi inte varit hemma. Man blir ju så stolt över hur duktig hon är! :D
Så nu läre vi gå på stan sen nån dag och införskaffa flera trosor till henne :)

 
 

BVC 7/3

I torsdags var det dags för 1 månadskollen för Linus, det är alltså först en vanlig koll med vikt och längd samt att det är en läkarundersökning. Gick hur bra som helst! Linus charmade dem med sitt prat och skratt och de tyckte han var så duktig för att bara vara 1 månad :)
Jag var lite orolig att jag inte hade tillräckligt med mjölk på kvällarna ju men efter vägningen så försvann den oron ganska fort ;) 5745 g! :D Jag läre ha jädra bra mjölk för han hade gått upp 800 g på två veckor ;)
Och längden var 60,5 cm, alltså 2 cm på två veckor. Helt otroligt vad bra han växer :)
Maja växte också bra i den åldern, hade gått upp mycket vid varje bvc-besök och var lite större än andra bebisar. Tråkigt såklart att inte få ha en liten pluttbebis men är ju bra när dem går upp mycket och är större för då vet jag att de får i sig tillräckligt :)
 
Fick en ny tid tills han är 2 månader, fick komma tidigare om jag vela men allt går ju så bra så valde att komma senare. Onödigt att ha tider att passa när de egentligen inte behövs! :)
 
 

Morgonmys när det är som bäst ♡

Det här är det bästa som finns ♡ att få vara mamma till två fina barn & sedan få ha mysmorgon med de ♡


Vår prinsessa.

Nu har utvecklingen verkligen satt fart på Maja! Hon är utan blöja på dagarna och idag har jag inte ens behövt påminna om toaletten utan hon har gått själv när hon känt att hon behövt.. Man blir ju så stolt och glad över hur duktig hon är. Hon pratar mycket mer och förstår mycket mer, hon har blivit så stor. Undra när man ska börja ta bort blöjan på natten? När hon själv säger till kanske?
 
Men hon är också inne i jobbig period just nu. Det ska bråkas om det mesta, gnällas när hon inte får som hon vill, matvägrar lite smått och öronen verkar hon stänga av ganska ofta. :p Och detta blir 10 ggr värre på eftermiddagarna eftersom att hon inte sover på dagen. Blä. Ibland vill jag bara spy på trotsåldern ;)
 
Idag klippte vi luggen för den hade inte blivit klippt på länge och de gnälldes, hon kunde inte vara still och det gjorde ont på kroppen för att håret som ramlade ner landade på hennes kropp.. SUCK! Resultatet blev inte det bästa men det duger ;)
 
Just nu har Maja sportlov men blir ingen speciellt gjort ändå tyvärr. Hade velat badat med henne men det får inte mamman -.- Och sen är det nog mycket folk på badhusen, buspalatset, mulle meck & alla andra roliga saker och dit vågar jag inte bege mig ännu men Linus då det går/har gått virus som kan vara farliga för bebisar och det vill jag inte utsätta honom för ju! Men tänkte försöka ta oss till biblioteket och sedan åka lite pulka nån dag.
 
Vill så gärna få lite extra tid till henne men det är svårt att få den tiden men idag fick vi till en liten stund. Vi tog fram pyssellådan och ritade lite och jag pysslade med Majas fotoalbum, äntligen har jag börjat sådär 2,5 år senare ;) Men vi hade mysigt! Och sen myste vi lite mera i soffan samtidigt som jag ammade Linus.
 
 

1 månad <3

Linus blev 1 månad igår. Det har gått fort men samtidigt inte? Känns som han varit här jättelänge ju :)
Lillkillen har ätarstunder ibland på kvällarna och då kan jag sitta och amma flera 1000 ggrm skitdrygt! Jag vet dock inte om de är för att han är hungrig som han ska tussa eller om det är bara för att mysa men jag chansar på att det är maten eftersom att han är en stor kille så behöver han mycket mat :)
Så idag när han sov lång stund på förmiddagen så pumpade jag ur brösten och det tänkte jag sedan ge han efter amningen senare så kanske han blir mättare :)
Just nu ligger sötfisen i sängen och är vaken eller så kanske han somnat? :) Jag försöker få in lite rutiner lite smått och de kvällar de går att få in, inte alltid de funkar heller ;) Men tycker de är lämpligt att de båda somnar ungefär samtidigt.
 
Annars så är han vaken längre stunder nu, pratar och ler mycket. Och idag var han lite smågrinig och ville ha nappen & såklart så skulle storasyster ge honom den och när hon kom fram till honom så tittade han på henne och började prata, verkade som att han verkligen försökte få kontakt med henne & så.. Det värmde i mammahjärtat <3