Ny barnvagn :)

Köpte denna superfina vagn idag, den är en Emmaljunga city cross, från 09. Dock ser den nästan oanvänd ut! :) Färgen är i svart läder & den är så himla fiiiiiin :) Jag älskar denna vagn & eftersom att våran andra ska säljas med liggdel&sittdel så vill jag ha en vagn som man kunde köpa liggdel till utifall det skulle bli syskon nångång, det ska bli syskon nångång men inte ännu :) Mm, denna är perfekt! Maja satt jättebra i den så vi är supernöjda :)


Åker till mamma

Idag efter skolan så ska jag & Maja åka till mamma, blir där tills imorgon eller söndag :) Har inte bestämt det ännu men det märks ju :) Ska passa på att övningsköra lite, måste ju passa på när jag väl kan.. :p

Kamera följer med oss så ska försöka att ta några fina bilder när vi ute & så.
Och just dt ja, innan jag ska till mamma så ska ska jag upp på elgiganten och hämta ut min telefon eller få en ny telefon, har ingen aning om hur det blir faktiskt ! :)

Vikt & mått

Läste Carros viktblogg nu och funderar på om jag ska göra en likdan, tänker dock inte skriva ut min vikt eftersom att jag är långt ifrån nöjd med den.. Men kanske kan skriva ut måtten och hur mycket jag gått ner i vikt :) Men jag tänker inte börja för ens i slutet av denna månad, för jag tänker väga mig en gång i månaden & då blir slutet ganska bra tycker jag :)

Dieten går rätt så bra faktiskt.. Inte alls så stort sötsug och om jag får då så tänker jag : men det kan jag ju äta på fredag, gud vad gott! & sen försvinner sötsuget för stunden :)
Har fuskat en gång och det var i igår då jag åt bröd till skinksalladen jag köpte, men tänkte att jag skulle ändå träna bort den :p
Idag har jag väl fuskat också, jag har inte ätit nån riktigt mat idag men så är jag när jag har mens. Har ingen aptit under mensdagarna förutom en dag under mensen då jag äter ALLT som finns att äta :p  Till frukost blev det lite yoghurt + två  hårdmackor med ägg. Lunch blev såna här kellogsbarer & frukt, middag var jag inte alls sugen på.. Köttbullar, brunsås & potatis, hatar det. Så tog två hårdmackor med nån köttbulle på :)
Efter träningen har jag ätit en kellogsbar och en banan.

Körkortsplaner

Mitt nyårslöfte var ju att ta körkort, jag har ju gått riskettan men nu till veckan ska gå till körskolan och köpa körlektion/boka körlektioner :) Målet är att ha det till sommaren eller att ta det under sommaren, får se när det blir. :) 

Jag tycker inte att teorin är svår utan det går jättelätt för mig att plugga samt så känns körningen bättre & bättre för varje gång jag kör :) Så det kommer nog att gå bra :)

Full med hyss..

Igår när Maja badade så passade jag på att vika tvätt och plocka i ordning, helt plötsligt blev det tyst & så ropade jag Maja, går det bra? mmm fick jag till svar men jag läre kolla ändå.. Då hade den lilla bruden på tag på tandkrämstuben och tryckt ut på badkarets kanter och i vattnet.

Idag när jag satt här vi datorn och maja donar med allt annat så blev tyst ännu en gång, så då måste jag ju kolla på vad hon gjorde.. Då hade hon gått in på toaletten och tagit sitt schampoo, öppna det och tryckte ut på hallgolvet :p Haha, man blir ju lite tokig ibland men jag kan inget annat än att skratta åt tokungens hyss :)

Nej mamma!

Gud vad många ord det kommer ur Majas mun nu för tiden, nästan ett nytt ord varje dag. Nya ord som hörs ofta här hemma är:
Umpa - strumpa
Acka - Jacka
Kakka- Kaka
Usse-Pussel
Uta-Sluta
Ys-Tyst

Sen säger hon mycket mer också men just detta har jag uppmärksammat den här veckan :)

Hon har också kommit i en NEJ-period denna lilla dam. Allt är nej fast hon ibland menar ja :p Här om dagen så skulle hon kissa på pottan men gjorde allt annat istället så då sa jag "nu tar vi blöjan & leker i stället", NEJ MAMMA - skrek Maja då, haha. Min goskit!

Mina matrutiner

Carro ville veta vad jag äter så jag tänkte skriva här till er då :)

Frukost

ca 2 dl yoghurt, miniyoghurt med smak eller mild lättyoghurt + kalorisnål sylt + en hårdmacka
eller
2 hårdmackor med valfritt pålägg
& ett halvt glas juice (jag blir proppmätt på denna frukost så jag orkar inte dricka juicen nästan :p)

Lunch
Ser rätt så olika ut men det kan vara
Makrill m. keso & stekt/kokt ägg.
Kött,fisk,kyckling etc med keso & sallad.
Varma koppen soppa, oftast tomatsoppa :p
+ ev en frukt :)

Middag
Samma mat som görs till de andra dock utan pasta/potatis.

Kvällsmål
Här kommer nästan alltid mina sug, haha :P
Men det är oftast några frukter och/eller 2 hårdmackor :)

Nyklippt!


Klippte Maja idag alldeles innan hon la sig, hon satt alldeles still & var superduktig.. Dock var väl inte jag den bästa frisören! :p Det tog emot väldigt att klippa henne men nu får hon nog längre & tjockare hår :)


Min kost&tränings-planering

Kosten:
Äta mycket proteiner (kött, kyckling,kalkon etc) och grönsaker
Dricka mycket

Ska försöka hålla mig till frukost, lunch, middag & kvällsfika. Fast en frukt kan ju få slinka ner ;)

Götta (chips, godis, bakelser, choklad):
Fram till februari får jag äta fredag+lördag sen blire bara lördagar, kommer ha tre helger på våren & 3 helger på hösten då jag får äta fredag+lördag.
Sommarregler/semesterregler: 2 isglassar i veckan utöver lördag OM det är fint väder.

Träning:

Minst två träningspass i veckan, simma eller ett pass på hudikgympan.
Situps hemma?
Ta promenader.

Jag vet ju att detta har fungerat tidigare så därför fortsätter jag med det :)

Pulkåkning + ny overall.


Vet inte om jag skrivit det här men Majas POP overall gick sönder förut dock hade vi en efter Julia men den var alldeles för stor på bredden och längden så vi var på jakt efter en annan och då hittade min mamma den här fina Didriksson overallen på säcken för ett BILLIGT pris ;). Det är strl. 90 och den är ganska lång men sitter bra mot kroppen, tror hon kan ha den nästa vinter också :)


Diet dag 3

Det går bra faktiskt, har en fet chokladkaka i kylskåpet, två kladdkakor i frysen men ändå har jag inte så mycket sötsug :D jag vet ju att jag får äta på fredag ;) Men det går åt rätt så mycket frukt, har handlat frukt nästan varje dag sen i söndags :p Haha.. Men det börjar bli bättre faktiskt :)

Träningen har väl inte varit sådär på topp denna vecka, har simmat en gång och det får nog räcka. Om jag inte går ner och simmar imorgon då förstås, vi får se vad som hinns med :) Men nu fokuserar jag först & främst på att få en bra kost :) Det är ju den som är grunden..

Mammas bodylotion-brud.

Vet inte om det syns så bra men hon har bodylotion i ansiktet och håret ;)


Thea på besök!


31/12-11, 1/1-12


Julen 2011