Kladdkaksmuffins med chokladbitar i och vitchokladfrosting

 
Kladdkaksmuffins
100 g smör/margarin
2 ägg
2,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm saltg
5 msk kakao
Hackad marabou - Hur mycket du själv vill.
 
1. Sätt ugnen på 225 grader & ställ ut formar på en plåt.
2. Smält smöret.
3. Vispa ägg och socker vitt & pösigt.
4. Blanda ner mjöl, vaniljsocker, salt och kakao.
5. Blanda i det smälta smöret & hackad marabou.
6. Fyll formarna och ställ in i ugnen, grädfa i ca 8 minuter. Låt svalna.
 
Vitchokladfrosting
100 g vitchoklad
150 g mjukt smör
150 g philadelphiaost
250 g florsocker

1. Smält vitchokladen i ett vattenbad och låt den svalna lite.
2. Vispa upp smöret riktigt krämigt, tillsätt chokladen och fortsätt vispa.
3. Väg upp florsockret och philadelphia & tillsätt sedan i smörblandningen.
4. Vispa tills frostingen känns fluffig och len. Sen är det bara att spritsa på cupcakesen.
 
Jag gjorde även hälften av dessa vilket blev 10 stycken, dock blev de lite frosting över :)






- Namn

- E-postadress (publiceras ej)

- URL/Bloggadress

Kommentar:

Kom ihåg mig?