Fudgecupcakes
Fudgecupcakes
175 g mjukt smör/margarin
2 dl socker
3 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
50 g hackad fudge
1. Värm ugnen till 180 g och placera formar på en plåt.
2. Vispa smör och socker krämigt, vispa sedan när äggen ett i taget. Blanda ner mjöl, bakpulver, salt och till slut fudgebitarna.
3. Skeda ner smeten i formarna och sätt sedan in i ugnen, ca 20-25 minuter eller tills muffinsen är gyllene och känns klara.
Fudgeglasyr
140 g hackad fudge
50 g smör/margarin
3 msk mjölk
2 dl florsocker
1. Lägg fudgen i en kastrull och tilsätt även mjölken och smöret och värm försiktigt. Rör tills fudgen och smöret har smält.
2. Lyft av kastrullen från värmen och sikta ner florsockret. Rör om ordentligt så att florsockret blandar sig ordentliget med de andra ingredienserna. Låt sedan svalna och tjockna till sig.
3. Bred på cupcakesen och garnera sedan som du vill!
Detta recept ska ge 12 stycken men jag gjorde halva receptet och fick ut 10-12 stycken (glömde räkna ordentligt men minst 10 var det). Receptet kommer från en bok jag fick när jag fyllde år som heter: Fantastiska cupcakes.